Ervaart u of uw klant mogelijk problemen met het inschakelen van uw microfoon voor het videogesprek? Wij helpen u graag met wat tips die uw vragen kunnen beantwoorden.

De stappen zijn als volgt:

1. Controleer of u de juiste browser (Chrome of Firefox) gebruikt.
  2. Herlaad uw Internet Browser.
  3. Verleen toestemming tot uw microfoon.
  4. Klik op het camera icoon in de URL balk om te kijken of de juiste microfoon is geselecteerd.
  5. Controleer met een rechtermuisklik op luidspreker uw volumeknop in Windows. Selecteer 'Opname apparaten' en controleer of de juiste microfoon geselecteerd is.
  6. Herstart uw computer.
  7. Download de 'video-chat door 24sessions' app.

De stappen zullen hieronder uitgebreid besproken worden.

1. Zorg dat u de juiste browser (Chrome of Firefox) gebruikt

Controleer eerst of u de juiste browser gebruikt (Google Chrome of Mozilla Firefox). Zodra dat in orde is, kunt u de volgende tips proberen.

2. Herlaad uw Internet Browser

Herlaad hierna uw internet browser door op de refresh knop 🔄  te klikken in de videogespreksruimte (middelste knop zoals voorbeeld hieronder) of in uw internet browser (Chrome linksboven; Firefox rechtsboven in zoekbalk).

3. Verleen toestemming tot uw camera en/of microfoon

Allereerst zal uw toestemming worden gevraagd om toegang te verlenen tot uw camera en/of microfoon voor het videogesprek. Het volgende venster zal vervolgens linksboven in beeld verschijnen (Chrome links; Firefox rechts):

Zorg dat u klikt op 'Toestaan/Allow' om het videogesprek te kunnen voorzien van geluid en/of beeld. Als u op blokkeren of niet toestaan heeft geklikt, kunt u links in uw scherm van de videogespreksruimte de instructies van de systembot vinden die u mogelijk verder kunnen helpen zoals hieronder afgebeeld (links Chrome; rechts Firefox):

De situatie in bovenstaande voorbeeld kan zich voordien als u bijvoorbeeld geen toegang heeft verleend tot uw camera en/of microfoon.

• In Google Chrome (linksboven) vindt u de instructies van de systembot links in de videogespreksruimte en het camera-icoon met bijbehorende instellingen rechtsboven in uw browser (beide rood omcirkeld).
  • In Mozilla Firefox (rechtsboven) kunt u de instructies van de systembot ook links in het videogesprek vinden en het camera-icoon met bijbehorende instellingen linksboven in uw browser (rood omcirkeld).

4. Controleer of de juiste microfoon geselecteerd is in uw browser

Controleer of u de juiste microfoon heeft geselecteerd in uw web browser door op het camera-icoon te klikken beschreven zoals hierboven (Chrome rechtsboven; Firefox linksboven).

Klik op de pijl rechts zoals in het voorbeeld hieronder om een lijst met beschikbare apparaten te bekijken. Zorg dat u de gewenste microfoon selecteert en klik op accepteren/allow.

5. Controleer of de juiste microfoon geselecteerd is op uw computer

Windows: Klik met uw rechtermuisknop op het luidspreker icoon rechtsonder in uw computersysteem (in uw computer zelf en dus niet in de browser) en open 'Opnameapparaten'.

• Vervolgens verschijnt het rechterscherm hieronder en kunt u onder 'Opnemen' alle beschikbare apparaten op uw computer vinden.
  • Selecteer vervolgens de juiste en selecteer 'Ok' om uw wijziging op te slaan.
  • Herlaad hierna uw internetbrowser door op de refresh knop 🔄 te klikken.

MacOS: Ga naar uw computer instellingen en selecteer vervolgens 'Geluid'.

• Als u eenmaal in op geluid heeft geklikt, komt u vervolgens in het rechterscherm hieronder terecht.
  • Klik op 'Invoer' en selecteer daar in de lijst het juiste opnameapparaat.
  • Herlaad hierna uw internetbrowser door op de refresh knop 🔄 te klikken.

6. Herstart uw computer

Als geen van de bovenstaande stappen werkt, kunt u altijd nog uw computer herstarten om uw computersysteem mogelijk te herstellen.

7. Download de 'video-chat door 24sessions' app

Als gast (en dus niet als gebruiker) is het ook altijd mogelijk om gewoon deel te nemen via de 'video-chat door 24sessions' app. U kunt de app vinden in zowel de App Store of Google Play. U kunt dan de toegestuurde sessiecode uit de mail gebruiken om het videogesprek te betreden.

Tip: als u verder nog vragen heeft, staan wij altijd voor u klaar via de online chatbox rechtsonder.