Ervaart u mogelijk problemen met uw webcam tijdens het voeren van een videogesprek? In dit artikel zullen we u tips geven om dit mogelijk op te lossen.

De stappen zijn als volgt:

1. Zorg dat u de juiste browser gebruikt (Chrome of Firefox).
  2. Verleen toestemming tot uw camera en/of microfoon
  3. Klik op het camera icoon in de URL balk om te kijken of de juiste webcam is geselecteerd.
  4. Controleer of mogelijk andere programma's de webcam blokkeren (bijvoorbeeld Skype of Link).
  5. Herstart uw computer.
  6. Download de 'video-chat door 24sessions' app.

De bovengenoemde stappen zullen hieronder uitgebreid toegelicht worden.

1. Zorg dat u de juiste browser (Chrome, Firefox of Safari 11+) gebruikt

Controleer eerst of u de juiste browser gebruikt (Google Chrome, Mozilla Firefox of Safari versie 11 of later). Zodra dat in orde is, kunt u de volgende tips proberen.

2. Verleen toestemming tot uw camera en/of microfoon

Allereerst zal uw toestemming worden gevraagd om toegang te verlenen tot uw camera en/of microfoon voor het videogesprek. Het volgende venster zal vervolgens linksboven in beeld verschijnen (Chrome links; Firefox rechts):

Zorg dat u klikt op 'Toestaan/Allow' om het videogesprek te kunnen voorzien van geluid en/of beeld. Als u op blokkeren of niet toestaan heeft geklikt, kunt u links in uw scherm van de videogespreksruimte de instructies van de Systembot vinden die u mogelijk verder kunnen helpen zoals hieronder afgebeeld (links Chrome; rechts Firefox):

De situatie in bovenstaande voorbeeld kan zich voordien als u bijvoorbeeld geen toegang heeft verleend tot uw camera en/of microfoon.

• In Google Chrome (linksboven) vindt u de instructies van de systembot links in de videogespreksruimte en het camera-icoon met bijbehorende instellingen rechtsboven in uw browser (beide rood omcirkeld).
  • In Mozilla Firefox (rechtsboven) kunt u de instructies van de systembot ook links in het videogesprek vinden en het camera-icoon met bijbehorende instellingen linksboven in uw browser (rood omcirkeld).

3. Controleer of de juiste camera geselecteerd is in uw browser

Controleer of u de juiste camera heeft geselecteerd in uw web browser door op het camera-icoon te klikken beschreven zoals hierboven (Chrome rechtsboven; Firefox linksboven).

Klik op de pijl rechts zoals in het voorbeeld hieronder om een lijst met beschikbare apparaten te bekijken. Zorg dat u de gewenste camera selecteert en klik op accepteren/allow.

Herlaad hierna uw internetbrowser door op de refresh knop 🔄 te klikken (Chrome linksboven; Firefox rechtsboven in zoekbalk).

4. Controleer of mogelijk andere programma's de webcam blokkeren (bijvoorbeeld Skype of Link)

Controleer of andere programma's misschien al op de achtergrond gebruiken maken van uw webcam. Hierdoor kan de camera al bezet zijn en niet geblokkeerd worden voor 24sessions. Zorg ervoor dat deze andere programma's volledig afgesloten zijn en herlaad daarna uw webbrowser met de refresh knop.

5. Herstart uw computer

Als geen van de bovenstaande stappen werkt, kunt u altijd nog uw computer herstarten om uw computersysteem te resetten.

6. Download de 'video-chat door 24sessions' app

Als klant (en dus niet als gebruiker) is het ook altijd mogelijk om gewoon deel te nemen via de 'video-chat door 24sessions' app. U kunt de app vinden in zowel de Apple Store of Google Play. U kunt dan de toegestuurde sessiecode uit de mail gebruiken om het videogesprek te betreden.

Tip: als u verder nog vragen heeft, staan wij altijd voor u klaar via de online chatbox rechtsonder.