Variabelen vullen aangepaste gegevens in in de e-mails die door 24sessions worden verzonden. Hiermee kun je gepersonaliseerde meldingen maken met informatie voor zowel gebruikers als gasten over de gesprekken.

Dit is hoe een dynamische variabele eruit ziet in een e-mail notificatie template:

Opmerking: de variabele is hoofdlettergevoelig vandaar de dubbele accolades {{ }}

Dynamische variabelen bevatten informatie over het gesprek en de deelnemers hiervan. 24sessions biedt je verschillende dynamische variabelen aan om uit te kiezen.

Algemene variabelen

• company.name - your company name

• meeting.id - id van het gesprek

• meeting.status - status van het gesprek (gepland, afgerond, gemist of geannuleerd)

• meeting.type.name - naam van het gesprek

• meeting.type.duration - tijdsduur van het gesprek

• general.hostname - de URL van het gesprek. Let op, maak je gebruik van een custom domein? Gebruik dan dat domein in plaats van deze variabele

• wrapup |nl2br - de notitie die de gebruiker na het gesprek verstuurd naar de gast

• meeting.description - Alle informatie rondom de vragen voor de gast en/of de extra informatie bij het plannen van het gesprek als gebruiker

Pro tip: gebruik {% if meeting.isCreatedByGuest == true %} Created by Guest! {% else %} Created by User! {% endif %} als je niet wilt dat de beschrijving wordt toegevoegd aan de gast email, als de gast zelf het gesprek heeft ingepland

Gebruiker variabelen

We definiëren gebruikers als organisatoren van een gesprek. Hieronder vindt je een beschrijving voor alle gebruiker specifieke variabelen.

• meeting.user.name - naam van de gebruiker

• meeting.user.email - email van de gebruiker

• meeting.user.phone - telefoonnummer van de gebruiker

• meeting.user.jobTitle - functietitel van de gebruiker

• meeting.user.locationName - adres locatienaam van de gebruiker

• meeting.user.city - locatie stad van de gebruiker

• meeting.user.state - verblijfplaats van de gebruiker

• meeting.user.postcode - locatie postcode van de gebruiker

• meeting.user.country - locatie land van de gebruiker

Gast variabelen

De gast variabelen bevatten informatie over je gasten. Hieronder vindt je een beschrijving van alle gast variabele:

• meeting.guest.name - naam van de gast

• meeting.guest.email - email van de gast

• meeting.guest.phone - telefoonnummer van de gast

• meeting.guest.accessKey - toegangscode voor de gast om het gesprek te betreden

Datum variabelen

Wij bieden één datum variabele aan die kan worden gebruikt in een opmaak die aan jouw behoeften voldoet.

• meeting.date - datum van de vergadering

Het toevoegen van een datum object zal automatisch de tijdzone aanpassen. Het formaat van de datum kan worden gewijzigd door het datumobject aan te passen. Enkele voorbeelden:

• {{ meeting.date | date('D d F') }} zal Fri 01 januari weergeven

• {{ meeting.date | date('D d F Y') }} zal vr 01 januari 2021 weergeven

• {{ meeting.date | date('Y-m-d H:i T') }} zal 2021-01-01 23:59 CET weergeven

• {{ meeting.date | date('D d F') }} at {{ meeting.date | date('H:i') }} zal vr 01 januari om 23:59 weergeven

Alle maanden en weekdagen worden standaard in het Engels weergegeven. Verander de taal door een replace object toe te voegen aan de placeholder

• {{ meeting.date | date('D d F') | replace({'January' : 'januari', 'February': 'februari', 'March': 'maart', 'April': 'april', 'May': 'mei', 'June' : 'juni', 'July': 'juli', 'August': 'augustus', 'September': 'september', 'October': 'oktober', 'November': 'november', 'December': 'december', 'Mon': 'maandag', 'Tue': 'dinsdag', 'Wed': 'woensdag', 'Thu': 'donderdag', 'Fri': 'vrijdag', 'Sat': 'zaterdag', 'Sun': 'zondag'}) }} om {{ meeting.date | date('H:i') }} uur zal als vrijdag 01 januari om 23:59 uur worden weergegeven

Klik hier om meer te lezen over het datum en tijd formaat.

Verzetten

Wanneer een gesprek wordt verzet gebruik dan de volgende reden variabele:

• meeting.reschedulingReason - reden waarom een vergadering opnieuw wordt ingepland

Annuleren

Wanneer een gesprek wordt geannuleerd, gebruik dan de volgende reason variabele:

• reason - reden waarom een vergadering wordt geannuleerd

Belangrijk om te onthouden:

• Variabelen zijn hoofdlettergevoelig.

• Gebruik altijd {{ dubbele accolades }} om variabelen in het sjabloon op te nemen.

• Variabelen bevatten geen terugval-waarde, wat betekent dat als een variabele niets teruggeeft, deze genegeerd zal worden.

• Verkeerde variabelen zullen een foutmelding geven bij het bewerken van de email template.