Instellen van Tweestapsverificatie

Om jouw OnRent gebruikersaccount verder te beveiligen, schakel je Tweestapsverificatie in om te voorzien in een extra beveiligingslaag

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je bent vast bekend met tweestapsverificatie als je diensten zoals Stripe, Apple, iCloud, of Xero gebruikt. Het is soms aangeduid als two-factor authentication of -verification.

Met Tweestapsverificatie ingeschakeld dien je, in aanvulling op het opgeven van jouw e-mailadres en wachtwoord bij het inloggen, een unieke code in te vullen. Deze code wordt door een App op jouw smartphone gegenereerd, bewijzend dat jij het echt bent.

Je hebt telkens als je inlogt een verificatiecode nodig, hoewel je de code voor 30 dagen kunt bewaren om je te behoeden van het telkens te hoeven opgeven van een code.

Waarom gebruiken maken van Tweestapsverificatie?

Tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag op jouw gebruikersaccount toe. Zelfs als jouw wachtwoord in de verkeerde handen valt, zal een kwaadaardig individu nog steeds de unieke code die gegenereert wordt vanaf jouw apparaat nodig hebben om in te kunnen loggen. We raden alle gebruikers aan om Tweestapsverificatie in te schakelen voor hun OnRent account.

Aan de slag

Tweestapsverificatie is ingschakeld op een per-gebruiker basis. Om dit aan te zetten voor jouw gebruiker, ga je naar jouw profiel door te klikken op jouw profielicoon links onderaan en te kiezen voor Uw profiel vanuit het menu.

Je kunt dan klikken op Tweestapsverificatie inschakelen om aan de slag te gaan.

Instellen van Microsoft Authenticator

Wij gebruiken de Microsoft Authenticator app voor tweestapsverificatie in OnRent. Microsoft Authenticator is een App voor het genereren van tweestapsverificatiecodes.

• Microsoft Authenticator is gratis

• Apps zijn beschikbaar voor Android, iOS, Chrome, Windows, and Mac OS

Opermerking: Als je geen gebruik wilt maken van de Microsoft Authenticator app dan ondersteunen we ook andere authenticator apps zoals de Google Authenticator app.

Microsoft Authenticator downloaden

Om te gaan instellen, download je de app op jouw mobiele apparaat.

Zodra je dit gedaan hebt, dien je de barcode die afgebeeld staat in OnRent te scannen met behulp van de camera op jouw mobiele apparaat en Doorgaan met te selecteren.

Opmerking: Je kunt ook de code handmatig invoeren in de App als de camera op jouw apparaat niet werkt.

Voer de 6-cijferige code zoals getoond in de App en voer dan jouw gebruikerswachtwoord in, en selecteer dan op Bevestigen. Onthoud dat tokens een 30-seconde levensduur hebben.

Je hebt de installatie nu doorlopen. Zorg er alstublieft voor dat je de backup-code bewaard zoals getoond in de laatste stap van de installatiewizard. Deze backup-code kan gebruikt worden om de tweestapsverificatie te omzeilen mocht je ooit jouw apparaat verliezen.

Inloggen met tweestapsverificatie

Zodra ingeschakeld, is inloggen met tweestapsverificatie eenvoudig. Vanuit het Log-in scherm, voer je zoals gebruikelijk jouw e-mailadres en wachtwoord in. Vanaf dit moment zal OnRent jou vragen om jouw Microsoft Authenticator code.

Open jouw App en voer de code in zoals je die ziet om in te loggen. Je kunt ook 'Onthoud mij 30 dagen lang' selecteren om te voorkomen dat je telkens de code opnieuw moet invoeren als je inlogt.

Problemen met inloggen?

Selecteer simpelweg Log op een andere manier in die je de opties zal aanbieden om:

• Terug te gaan en gebruik te maken van de authenticator app

• Je back-up code te gebruiken

• Hulp te krijgen van het OnRent support team

Je kunt ook een beheerder in jouw bedrijf vragen om namens jou Tweestapsverificatie uit te schakelen. Laat ze het simpelweg weten en je zult de mogelijkheid hebben om in te loggen zonder tweestapsverificatie.

Snelle Tip ⭐️ Als je Tweestapsverificatie uitschakelt dien je de carbode opnieuw met je camera te scannen of de code opnieuw in te voeren.

Hulp nodig? Neem contact op met het klantensucces team met behulp van de blauwe hulp ballon in jouw systeem. of neem contact op met onrentsupport@insphire.com en we helpen je dan graag!