Handleiding
​Projecten
Een project aanmaken en bewerken
Hanne Timmerman avatar
Geschreven door Hanne Timmerman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een groot of klein project, voor de administratie, het inplannen en het overzicht is de aanmaak van een taak fundamenteel.

Een project aanmaken

1. Ga naar projecten in de navigatie aan de linkerkant en klik op het plusteken in de rechterbovenhoek.

Vervolgens krijg je dit scherm te zien:

2. Geef het project een duidelijke naam en eventueel een intern nummer. Voeg ook de klant toe waarvoor het project wordt uitgevoerd. Deze klant is te selecteren uit de lijst van bedrijven die je eerder al toevoegde. Bekijk hoe je bedrijven toevoegt.

3. Je kan een verantwoordelijke voor het project gaan instellen. Deze manager is te selecteren uit de lijst van mensen of werknemers die je eerder al toevoegde. Bekijk hoe je mensen toevoegt.
Bekijk hoe je werknemers toevoegt.

4. Geef eventueel een project template of sjabloon op en een deadline waarop het project moet voltooid zijn.

5. Klik daarna op aanmaken.

Tabblad informatie

Eens het project is aangemaakt kan je eventueel een omschrijving toevoegen aan het project en de locaties die van toepassing zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een werfadres ingeven waar de opdracht moet uitgevoerd worden.

Tabblad taken

Een project bestaat uit verschillende taken die moeten uitgevoerd worden.

Meestal is het zo dat bij een type project (ongeveer) dezelfde taken dienen te gebeuren. Om niet elke keer bij de aanmaak van een nieuw project, alle bijhorende taken te hoeven aanmaken, kan je gebruikmaken van templates/sjablonen. Zo kan je ook gebruikmaken van een project en een bepaalde taak bijvoegen of verwijderen. Bekijk hier hoe je project templates kan aanmaken.

Op het tabblad taken kan je:

• Taken gaan toevoegen handmatig of a.d.h.v. een template

• De status van de taken gaan opvolgen en deze bijwerken

• Een taak verwijderen of verplaatsen van volgorde

• Extra taken toevoegen

• Alle taken in 1 klik op afgewerkt plaatsen

Taken toevoegen aan een project

OPTIE 1

1. Klik op het plusteken bovenaan

2. Vul alle nodige gegevens in

3. Klik op "aanmaken"

OPTIE 2

1. Klik op de knop template

2. Kies om een eerder aangemaakte template te importeren

3. Of kies om een template aan te maken. Bekijk hier hoe je een template kan aanmaken.

Tabblad geschiedenis

Om op te volgen wie welke bewerkingen heeft gedaan aan een project kan dit eenvoudig via de geschiedenis.

1. Ga naar projecten in de navigatie. Nu zie je alle projecten opgelijst.

2. Klik op het oogje achteraan de naam van het project.

3. Klikt op de tab geschiedenis. Nu verschijnt een lijst met alle bewerkingen die werden doorgevoerd door wie en wanneer.

4. Om een bewerking in detail te bekijken klik je op het oogje achteraan de bewerking.

Een project bewerken of archiveren

1. Ga naar projecten in de navigatie. Nu zie je alle projecten opgelijst.

2. Klik op het oogje achteraan de naam van het project om dit bij te werken. Aan de hand van het potloodje kunnen gegevens worden toegevoegd, verwijderd of bijgewerkt.

3. Klik op het archiefdoos icoontje achteraan de naam van het project om dit te archiveren. Hiermee is het niet definitief verwijderd.

Een gearchiveerd project terugplaatsen

1. Ga naar het archiefdoos icoontje bovenaan de lijst van projecten

2. Nu kom je in de lijst van alle gearchiveerde projecten. Klik op het pijtje achteraan het project om dit terug te plaatsen.

Bekijk ook: