Handleiding
Mensen
Een werknemer inplannen
Hanne Timmerman avatar
Geschreven door Hanne Timmerman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een werknemer inplannen bij een taak kan enkel via de optie planning.

OPTIE A

Je kan rechtstreeks naar de optie planning gaan in de navigatie aan de linkerkant.

OPTIE B

Je kan naar mensen gaan in de navigatie aan de linkerkant en klik op het kalendericoontje bovenaan rechts.

Via beide opties kom je op het overzicht planning terecht.

De werknemer gaan inplannen

1. Als je op de optie planning zit in de navigatie aan de linkerkant, kan je nog een keuze maken hoe de werknemers gesorteerd moeten staan.

Alle medewerkers worden weergegeven in het overzicht dat je nu te zien krijgt.

Een werknemer kan je meteen bijwerken door op het potloodje te klikken bij de naam.

2. Ga naar de juiste datum waar je een taak wil gaan inplannen. Klik op het vak dat de datum met de werknemer verbindt.

Vervolgens krijg je dit scherm te zien:

Op deze manier start je met het inplannen van een taak waarbij de medewerker en de startdatum al is ingevuld.

Taak/project:

• Selecteer een taak die eerder werd aangemaakt. Bekijk hoe je taken kan aanmaken. Of maak een nieuwe taak aan door het kader handmatig in te vullen.

• Selecteer het project waaronder de taak valt uit de lijst van projecten die je eerder al toevoegde. Bekijk hoe je projecten toevoegt.

• Selecteer de klant waarvoor de taak wordt uitgevoerd uit de klantenlijst die je eerder al toevoegde. Bekijk hoe je klanten toevoegt.

• Ken de taak een status toe. Deze status is verplicht zodat het systeem weet in welke fase deze taak zit. Mag de taak nog niet worden ingepland, staat deze on hold, is deze afgewerkt, ... De statussen van taken kan je volledig zelf kiezen en ordenen zoals je wenst. Bekijk hoe je taakstatussen kan aanmaken.

• Je kan met de taak een omschrijving meegeven zodat meteen duidelijk is voor de collega wat er moet gebeuren.

Tijd:

• De startdatum zal al ingevuld staan. Vul nu nog de einddatum in of pas de startdatum aan. Geef deze datum handmatig in of selecteer uit de lijst.

• Geef het aantal uur in dat wordt besteed aan de taak per dag. De totale tijd wordt automatisch berekend op basis van het aantal dagen en uren per dag die worden ingesteld.

• OF kies voor de optie "specifieke tijd" en dan is er de mogelijkheid om een concreet start- en einduur per dag op te geven.

• Je hebt de mogelijkheid om een taak zich te laten herhalen. Indien je de schuifbalk aanzet (kleur groen) dan krijg je de keuze om deze taak te laten terugkeren op dag-, maand- of weekbasis. In het vakje ernaast kan je dan met een cijfer aanduiden om de hoeveel dagen, weken of maanden de taak zich dient te herhalen.

Mensen:

• Geef de werknemer(s) op die de taak mag/mogen uitvoeren. Deze werkkracht kan je selecteren uit de lijst die je al eerder toevoegde en wordt daarna telkens toegevoegd. Bekijk hoe je werknemers kan aanmaken.

• Elke toegevoegde werknemer kan worden verwijderd uit de lijst a.d.h.v. het vuilbakje naast de naam.

4. Klik daarna op bewaar. Meteen hierna wordt de taak ingepland op de opgegeven data en bij de opgegeven werknemer(s).

Bekijk ook:

KERNWOORDEN

collega, arbeider, personeel