Handleiding
Machines
Een machine aanmaken en bewerken
Hanne Timmerman avatar
Geschreven door Hanne Timmerman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor elk project of taak die wordt aangemaakt kunnen er machines worden toegevoegd. Op die manier kunnen werknemers opvolgen welke apparaten moeten opgeladen worden en welke ze dienen te gebruiken. Hoe meer info beschikbaar voor een project, hoe efficiënter.

Een machine toevoegen

1. Ga naar machines in de navigatie aan de linkerkant en klik op het plusteken in de rechterbovenhoek.

Vervolgens krijg je dit scherm te zien:

2. Geef de machine een logische benaming. Dit is meestal het type van de machine die onder een categorie valt. Bijvoorbeeld: Case CX370 D

3. Bepaal de categorie waartoe de machine of het toestel behoort.

Om makkelijk en snel te zoeken en een overzicht te bewaren is het goed de machines te categoriseren. Hiervoor dien je eerst categorieën van machines aan te maken. Bekijk hoe je categorieën kan aanmaken.

4. Geef eventueel een intern nummer aan de machine: tijd, afstand of dagen.

Dit wordt in de timetracking gebruikt om bij een machine in te geven hoelang of hoeveel km de machine gebruikt is.

5. Je kan de eenheid van het toestel ingeven.

6. Klik op aanmaken.

Tabblad informatie

Eens de machine is aangemaakt kan er een uitgebreidere omschrijving worden toegevoegd bij de machine.

Tabblad geschiedenis

Om op te volgen wie welke bewerkingen heeft gedaan aan een apparaat kan dit eenvoudig via het tabblad geschiedenis.

1. Klik op het oogje achteraan de datum van een bepaalde bewerking.

2. Nu kan je zien in detail welke bijwerking werd doorgevoerd.

Een machine bijwerken of archiveren

1. Ga naar machines in de navigatie. Nu zie je alle machines opgelijst.

2. Klik op het oogje achteraan de naam van een toestel om gegevens bij te werken. Aan de hand van het potloodje, dat boven elk kader staat, kunnen gegevens worden toegevoegd, verwijderd of bijgewerkt.

3. Klik op het archiefdoos icoontje achteraan de naam van de machine om deze uit de lijst te archiveren.

Bijwerking opvolgen

Om op te volgen wie welke bewerkingen heeft gedaan aan een bedrijf kan dit eenvoudig via de geschiedenis dat hierboven al werd uiteengezet.

Een gearchiveerde machine terugplaatsen

1. Ga naar het archiefdoos icoontje bovenaan de lijst van machines

2. Nu kom je in de lijst van alle gearchiveerde toestellen. Klik op het pijtje achteraan de machine om deze terug te plaatsen.

Bekijk ook:

KERNWOORDEN

apparaat, toestel, apparaat toevoegen, toestel toevoegen