Handleiding
Bedrijven en contacten
Een bedrijf toevoegen of bewerken
Hanne Timmerman avatar
Geschreven door Hanne Timmerman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Alvorens je projecten en mensen kan gaan inplannen moeten eerst die bedrijven en mensen worden toegevoegd aan jouw Prixo account.
De bedrijven waarvoor zal gewerkt worden voeg je toe bij: bedrijven.
Ook het toevoegen van contactpersonen is belangrijk. Bekijk hoe je contactpersonen kan toevoegen.

Een bedrijf toevoegen

1. Ga naar bedrijven in de toolbalk aan de linkerkant en klik op het plusteken in de rechterbovenhoek.

Vervolgens krijg je dit scherm te zien:

2. Geef de nodige gegevens in van het bedrijf en klik op aanmaken. Het is verplicht de bedrijfsnaam in te geven en een type toe te kennen.

3. Eens het bedrijf is aangemaakt kan je meer gegevens toevoegen.

• Zo kan je de commerciële naam van het bedrijf aanvullen.

• Opmerkingen ingeven die van belangrijk zijn om in acht te houden bij dit bedrijf.

• Contactpersonen toevoegen van het bedrijf. Bekijk hoe je contactpersonen kan aanmaken.

• Adresgegevens ingeven.

Daarnaast kan ingegeven worden of de facturatie gegevens verschillen van het hoofdadres van het bedrijf.

Een bedrijf bewerken of archiveren

1. Ga naar bedrijven in de toolbalk. Nu zie je alle bedrijven opgelijst.

2. Klik op het oogje achteraan de naam van het bedrijf om dit bij te werken. Aan de hand van het potloodje kunnen gegevens worden toegevoegd, verwijderd of bijgewerkt.

3. Klik op het archiefdoos icoontje achteraan de naam van het bedrijf om dit te archiveren.

Bijwerking opvolgen

Om op te volgen wie welke bewerkingen heeft gedaan aan een bedrijf kan dit eenvoudig via de geschiedenis.

1. Ga naar bedrijven in de toolbalk. Nu zie je alle bedrijven opgelijst.

2. Klik op het oogje achteraan de naam van het bedrijf.

3. Klikt op de tab geschiedenis. Nu verschijnt een lijst met alle bijwerkingen die werden doorgevoerd door wie en wanneer.

4. Om een bewerking in detail te bekijken klik je op het oogje achteraan de bewerking.

Overzicht van alle bedrijven

Je kan de toegevoegde bedrijven filteren o.b.v. actieve projecten, maar ook o.b.v. soort bedrijf. Dit kan handig zijn wanneer je een snel overzicht wil van met welke bedrijven je momenteel aan het samenwerken bent.

1. Ga naar bedrijven in de navigatie aan de linkerkant. Nu kom je in het overzicht van je toegevoegde bedrijven.

2. Bovenaan kan je in de zoekbalk een specifiek bedrijf gaan zoeken.

3. Je kan ook aanduiden in welke volgorde de bedrijven moeten weergegeven worden:

• Klik je bijvoorbeeld op Stad, dan zullen de bedrijven alfabetisch weergegeven worden op basis van de locatie.

• Klik je bijvoorbeeld op Bedrijf, dan krijg je de bedrijven in alfabetische volgorde op basis van de bedrijfsnaam.

4. Je kan filteren op actieve projecten / geen actieve projecten.

5. Je kan filteren op soort bedrijf: klant, prospect of interim.

Een gearchiveerd bedrijf terugplaatsen

1. Ga naar het archiefdoos icoontje bovenaan de lijst van bedrijven

2. Nu kom je in de lijst van alle gearchiveerde bedrijven. Klik op het pijtje achteraan het bedrijf om dit terug te plaatsen.

​ Bekijk ook:

KERNWOORDEN:

filter locatie, alfabetisch