Handleiding
Algemene instellingen
Types afwezigheden toevoegen en bewerken
Hanne Timmerman avatar
Geschreven door Hanne Timmerman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om werknemers, contacten, projecten,... te vervolledigen is het nodig bepaalde parameters op voorhand in te stellen zodat de aanmaak van een project vlotter verloopt.

Zo kan je als bedrijf: De types afwezigheden die worden toegestaan gaan toevoegen

Soorten afwezigheden van een medewerker toevoegen

Afhankelijk van het bedrijf voeg je de types afwezigheden of verlof toe die binnen jouw bedrijfsstructuur van toepassing zijn.

Zo kan dit gaan om:

• Betaald verlof

• Ouderschapsverlof

• Ziekteverlof

• Recup verlof / snipperdag

• Familiaal verlof of klein verlet

• Feestdagen

• Collectief verlof / bouwverlof

• ...

Elke afwezigheid kan ook een kleurcode meekrijgen zodat dit makkelijk herkenbaar is voor iedereen.

1. Klik binnen jouw account op het tandwiel dat naast jouw naam staat bovenaan rechts.

2. Klik daarna op afwezigheden.

3. Nu zit je in het overzicht van alle soorten afwezigheden die al zijn aangemaakt met de toegekende kleurcodes.

Een afwezigheid toevoegen

1. Klik op het plusteken in de rechterbovenhoek.

2. Voeg een afwezigheidstype toe met een bepaalde kleurcode. Klik op het groene vakje en pas de kleur aan.

3. Klik op "aanmaken".

Je kan de sortering van de afwezigheden aanpassen o.b.v. titel of omschrijving door op de benaming "titel" of "kleur" te klikken

Deze afwezigheden kunnen nu worden toegevoegd bij een werknemer. Bekijk hoe je een werknemer kan aanmaken.

Daarnaast kan je ook weekschema's en een jaarkalender gaan opbouwen. Bekijk hoe je week- en jaarschema's kan beheren.

Bekijk ook

KERNWOORDEN

werkkracht, arbeider, collega, personeel, snipperdag, vakantie, vrijaf, bouwverlof