Handleiding
Algemene instellingen
Bedrijfskalender aanmaken en officiële feestdagen toevoegen
Hanne Timmerman avatar
Geschreven door Hanne Timmerman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het aanmaken van de bedrijfskalender

Eerst en vooral moet je verschillende schema's aanmaken. Indien dit niet van toepassing is moet er sowieso een algemeen schema worden aangemaakt.
Dit kon je eerder doen bij: weekschema's aanmaken.

Eens de weekschema's zijn aangemaakt, de verlofdagen werden ingegeven en deze een kleur kregen kan je deze in een algemene bedrijfskalender stoppen om zo tijdens jouw planning meteen te zien of een dag inplanbaar is of niet en waarom niet.

Hoe je type afwezigheden kan toevoegen kan via: types afwezigheden toevoegen en bewerken

1. Klik binnen jouw account op het tandwiel dat naast jouw naam staat bovenaan rechts.

2. Klik op bedrijfskalender
3. Automatisch kom je terecht op het eerste tabblad: de bedrijfskalender

Nu kan je verschillende zaken doen:
A: Officiële feestdagen ingeven
B: Afwezigheden (bvb: ziekte) en/of weekschema (bvb: zomerschema) ingeven.

A. Officiële feestdagen toevoegen

1. Klik op de knop bovenaan rechts

2. Je kan voor het huidige jaar en/of toekomstige jaren de officiële feestdagen toevoegen. Deze zijn automatisch ingesteld. Je hoeft enkel aan te geven welke ook voor jouw onderneming van toepassing zijn.

3. Klik op opslaan
Nu zijn alle officiële feestdagen aan de bedrijfskalender toegevoegd.

B: Afwezigheden en/of weekschema ingeven

1. Ga naar het tabblad bedrijfskalender

2. Om een schema of afwezigheid (bvb. ziekte) in te geven, klik je op een datum. Dan krijg je onderstaande te zien:

3. Kies wat je wil toevoegen

--> OPTIE WEEKSCHEMA

Kies het schema dat je wil toepassen en voor welke periode.

Zo kan je bijvoorbeeld een apart schema hebben voor de winterperiode dat loopt van 1 oktober tem 31 maart.

--> OPTIE AFWEZIGHEID

Kies een bepaalde afwezigheid die je eerder ingaf bij het tabblad afwezigheden of via algemene instellingen - afwezigheden en duurtijd van de afwezigheid, halve of volledige dag.

Eens de jaarkalender is opgemaakt krijg je een overzicht van alle toegevoegde schema's en verlofperiodes.

Op het voorbeeld hieronder:

• Loopt het schema winterperiode van 1 oktober t.e.m. 31 maart. Dit schema heeft GEEN kleur meegekregen.

• Loopt het schema zomerperiode van 1 april t.e.m. 30 september. Dit schema heeft de GELE onderlijning meegekregen

• Is er een collectieve vakantieperiode in het bedrijf van 8 juli t.e.m.28 juli. Dit wordt weergegeven door de GELE DATA.

• Zijn er enkele feestdagen. Deze worden weergegeven door de BLAUWE DATA.

Afwezigheid instellen per team of per persoon.

Uiteraard zijn personen of teams soms afwezig op andere dagen dan de collectieve afwezigheden van het bedrijf.

Om dit te beheren doe je dit op niveau van de persoon of van het team.