Alle collectiesHandleidingTaken
Checklist bij een taak aanmaken
Hanne Timmerman avatar
Geschreven door Hanne Timmerman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij een taak kan je een checklist aanmaken. Hier kan je zaken meegeven die moeten gedaan of besproken worden.

Dit is flexibel zodat het op verschillende manier gebruikt kan worden:

• Materiaal dat ’s morgens mee moet naar de werf of bouwplaats

• Taken die uitgevoerd moeten worden bij een controle/interventie

• Vragen die gesteld moeten worden aan de klant

• ...

Deze checklist kan dan via de PWA ingevuld worden bij ingaven van de uren.

Dit door zaken af te vinken of te beantwoorden.

De checklist opmaken

1. Ga naar taken in Prixo

2. Klik de gewenste taak aan het ga naar het tabblad "checklist".

3. Klik op de knop "maak een checklist aan".

4. Ofwel maak je nu een nieuwe checklist aan ofwel importeer je een checklist template.

A. Een nieuwe checklist aanmaken

1. Als je een nieuwe checklist aanmaakt, geef je deze een titel en omschrijving.

2. Daarna geef je de checklist items in door op het groene plusteken bovenaan rechts te klikken.

3. Nu kan je kiezen welk checklist item je wil toevoegen. Eerst en vooral stel je een vraag en dan kies je uit: 1 antwoord, meerdere antwoorden of een check (afvinken wanneer voldaan).

Indien je kiest voor meerdere antwoorden kan je de antwoordmogelijkheden gaan aanmaken.

Zo kan je een checklist creëren waarbij bij bepaalde elementen meerdere antwoorden mogelijk zijn en waar bij elementen een check nodig is.

4. Als dit alles is opgemaakt, is de checklist toegevoegd aan je taak.

B. Een checklist template importeren

1. Kies voor "importeren"

2. Kies een template of sjabloon dat je eerder aanmaakte uit de lijst

3. Klik op bewaren. Eventueel kan je de template bijwerken.

Nu kan je deze checklist bekijken en beantwoorden of afvinken in de App bij de tijdsregistratie van de taak.

KERNWOORDEN

bouwwerf, bouwplaats, afvinklijst, sjabloon