Käyttöönotto
Miten toimitan pankkiyhteysvaltuutuksen pankille?

Tilitapahtumien käyttö ja maksaminen, eli pankkiyhteyden avaaminen palveluun, edellyttää että toimitat pankkivaltuutuksen pankkiisi.

Päivitetty yli viikko sitten

Mikä on pankkiyhteysvaltuutus?

Pankkiyhteysvaltuutus -lomakkeella annat pankillesi luvan antaa valtuutuksella sovitut tiedot Accountor Go -palvelun kirjanpidon ohjelmaan Procountoriin. Valtuutuksessa sovitaan tiliotteen sekä viitemaksuaineiston toimittamisesta jaksotetusti sekä maksukanavan avaamisesta, joka mahdollistaa maksujen siirtymisen ohjelmistosta pankkiin.

Miksi tarvitsemme yhteyden pankin ja kirjanpidon ohjelmiston välille?

Tiliotteiden käsittely sekä maksamisen toiminnot vaativat pankkiyhteyksien avaamisen yritystilillesi. Pankkiyhteysvaltuutus on ohjelmiston ydin, sen avulla saamme pankista yritystilisi tiliotteen, joka tuodaan ohjelmistoon nähtävillesi. Viitemaksuaineiston avulla saamme ohjelmistosta tehdyjen myyntilaskujen maksutiedot ja voimme sen avulla päivittää näiden myyntilaskujen tilan maksetuksi. Maksukanavan avulla voit maksaa ohjelmistoon tulleita laskuja.

Automaattisen maksuliikenteen toteuttaminen siis edellyttää, että pankkitilin omistaja valtuuttaa Procountor-palvelun, joka toimii Solon taustajärjestelmänä, suorittamaan maksuliikenteen edellyttämät tiedonsiirtotoiminnot. Valtuutuksen perusteella pankki antaa tarvittavat tunnisteet ja liittää palvelut Procountorin pankkitunnuksiin.

Miten toimitan pankkivaltuutuksen pankkiin?

Olet Accountor Go -palvelusopimuksen sähköisen allekirjoituksen yhteydessä allekirjoittanut pankkivaltuuksen. Toimitamme sen puolestasi pankkiin.

Milloin pankkivaltuutus toimitetaan pankkiin?

Pankkivaltuutus toimittetaan pankkiin heti allekirjoituksen jälkeen. Pankeilla kestää usein 1 - 3 viikkoa avauksen tekemisessä, sen jälkeen kun pankkivaltuutus on heille toimitettu.

Mistä tiedän että pankkivaltuutus on mennyt läpi ja kaikki toimii?

Kun palvelusi on käynnistynyt ja pankkivaltuutus on onnistuneesti käsitelty pankissa, tilitapahtumat alkavat näkymään ohjelmiston Tilitapahtumat -välilehdellä. Tiliotteet saapuvat ohjelmaan n. kerran viikossa. Kun pankkivaltuutus on kunnossa voit maksaa laskuja palvelumme kautta ja tiedät että tekemäsi myyntilaskut merkkaantuvat maksetuiksi pankista tulevien viitemaksuaineistojen avulla.

Mitä jos tiliotetta ei näy?

Suosittelemme ensin soittamaan Accountor Go:n asiakaspalveluun. Selvitämme onko vika jossain ohjelmiston asetuksissa. Mikäli syytä ei löydy suosittelemme soittamaan pankkiinne ja kysymään asiasta heiltä. He pystyvät kertomaan tilanteen tarkasti ja myös kertomaan milloin ensimmäinen tiliote on tulossa ohjelmistoon.

Jos sinulla tulee kysyttävää pankkivaltuutuksesta, niin olethan yhteydessä asiakaspalveluumme chatin kautta, sähköpostilla go@accountor.fi tai puhelimitse
020 744 7759 arkisin kello 9-16.

Voit katsoa löytyykö muihin sinulle heränneisiin kysymyksiin usein kysyttyjen kysymysten joukosta.