Käyttöönotto
Mitä pitää huomioida kun siirryn Accountor Go -palveluun toisesta kirjanpitopalvelusta tai ohjelmistosta?
Mitä pitää huomioida kun siirryn Accountor Go -palveluun toisesta kirjanpitopalvelusta tai ohjelmistosta?

Kirjanpitäjän, tilitoimistopalvelun tai ohjelmiston vaihdon myötä kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan kohtaan.

Päivitetty yli viikko sitten

Alla listaamme muutaman asian, jotka on hyvä käydä läpi siirtyessäsi Accountor Go -palveluun toisesta kirjanpitopalvelusta tai ohjelmistosta. Näin siirto sujuu sinulle mahdollisimman mutkattomasti.

Vastaanotatko verkkolaskuja?
Accountor Go -palvelussa pystyt vastaanottamaan ja lähettämään verkkolaskuja käyttämällä Procountor Solo-ohjelmistoosi luotua verkkolaskuosoitetta. Löydät yrityksesi verkkolaskuosoitteen palvelussa kohdasta Asetukset -> Verkkolaskuosoite.

Jos olet vastaanottanut verkkolaskuja toisen järjestelmän kautta ennen aloitusta, huomioithan, että aiempi verkkolaskuosoite tulee sulkea ennen siirtymistä Go -palveluun.

Uusi osoite ei välttämättä toimi ennen kuin edellinen verkkolaskuosoite on suljettu. Vanhan osoitteen sulkemisen jälkeen pystyt varmuudella vastaanottamaan uuteen palveluun verkkolaskuja. Muistathan myös ilmoittaa uuden osoitteen laskuttajille.

Onko sinulla ollut ennen Suorite- vai Maksuperusteinen kirjanpito?
Accountor Go-palvelussa kirjanpito tehdään maksuperusteisesti. Ohjelmistomme on maksuperusteiseen kirjanpidon tekemiseen suunniteltu ja opastaa sinua tiliotteen käsittelyssä.

Jos sinulla on ennen ollut suoriteperusteinen kirjanpito, eli olet toimittanut tositteet sen perusteella milloin palvelu tai tavara on luovutettu tai vastaanotettu (eikä maksupäivän mukaan) tämä tulee huomioida ensimmäisen Accountor Go -palveluun toimittamassasi kirjanpitoaineistossa.

Kun kirjanpitosi on aiemmin käsitelty suoritusperusteisesti, niin jotkut Accountor Go -palvelun tiliotteella näkyvät tilitapahtumat on jo käsitelty edellisen kirjanpitäjän toimesta. Näihin tapahtumiin voit merkitä tilitapahtumalle "Kuitti on jo toimitettu" ja viestikenttään tulee laittaa tieto kirjanpitäjälle, että tosite on toimitettu edelliseen tilitoimistoon suoriteperusteisesta kirjanpidosta johtuen.

Jos kirjanpitosi on jo aiemmin tehty maksuperusteisesti, eli olet toimittanut tositteet sen perusteella milloin raha on liikkunut, jatkat vain samalla tavalla kuin ennenkin ja toimitat tositteet, kuten kuitit ja myynnit, kuukausittain sen mukaan, kun olet saanut tilille suorituksen tai maksanut laskuja.

Mitä muuta tulee huomioida Accountor Go -palvelun ensimmäisen kuukauden kirjanpitoaineistossa?

Vaihdon kohdalla kannattaa olla tarkkana, että kaikki ensimmäisen Accountor Go -palvelun käyttökuukauden ostot ja myynnit ovat kirjanpidossa. Mikäli edellinen kirjanpitäjä ei ole käsitellyt ostoa tai myyntiä tekemässään kirjanpidossa, tallennathan tositteen itsellesi ja toimitat sen meille palvelun kautta ensimmäisen kirjanpitoaineiston yhteydessä.

Ilmoitathan meille myös tapahtumat, jotka tiedät jo olevan vanhassa kirjanpidossa kirjattu. Toimittamalla vanhat tulos- ja taselaskelmat sekä pää- ja päiväkirjan helpotat siirtymistä Go -palveluun. Näiden raporttien avulla kirjanpitäjä voi tarkistaa aiemmin tehdyt kirjaukset.

Onko sinulla ollut Procountor -ohjelmisto käytössä ennen Accountor Go -palvelua?
Palvelussamme käytämme yrittäjän työvälineenä Procountor Solo -ohjelmistoa ja taustalla kirjanpitäjän työvälineenä Procountor -ohjelmistoa. Jos yritykselläsi on ollut Procountor -ohjelmisto käytössä, tulee pankkitili poistaa vanhasta Procountor -ympäristöstä, sillä pankkitili ei voi olla kahdessa ympäristössä samanaikaisesti.

Vasta kun saamme tilinumero käyttöömme, pankkiyhteys alkaa toimia uudessa ympäristössä. Mikäli olet antanut meille edellisen tilitoimistosi yhteystiedot, olemme heihin automaattisesti yhteydessä asiasta. Muussa tapauksessa, olethan heihin itse yhteydessä ja pyydät irrottamaan tilinumeron heidän hallinnassa olevasta Procountor-ympäristöstä.

Jos sinulla tulee kysyttävää, niin olethan yhteydessä asiakaspalveluumme chatin kautta, sähköpostilla go@accountor.fi tai puhelimitse 020 744 7759. Asiakaspalvelumme palvelee arkisin kello 9-16.

Voit katsoa löytyykö muihin sinulle heränneisiin kysymyksiin usein kysyttyjen kysymysten joukosta.