Frågor och felsökning
Hur skickar jag ett meddelande?

Här kan du läsa mer om hur du använder funktionen Meddelande

Ulf Mattsson avatar
Skrivet av Ulf Mattsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I Aider kan du kommunicera direkt med din kommuns överförmyndarekontor via vår meddelande-funktion. Alla meddelanden krypteras vilket gör att du med trygghet kan kommunicera kring alla aspekter ditt uppdrag.

Viktig information: Din kommun behöver vara ansluten till Aider och ärendesystemet Överförmyndarsystemet, för att du ska kunna kommunicera med din handläggare direkt via appen. För mer information om vilka kommuner som är anslutna kan du läsa mer i artikeln Vilka kommuner godkänner Aider?

Webb - Skicka ett meddelande

1. Navigera till fliken Meddelanden i toppmenyn.

2. Klicka på Nytt meddelande högst upp i det högra hörnet.

3. Välj mottagare och skriv en rubrik och ett meddelande.

4. Klicka på knappen Skicka.

App - Skicka ett meddelande

1. Navigera till fliken Meddelanden under din profil.

2. Klicka på Skapa högst upp i det högra hörnet.

3. Välj mottagare och skriv en rubrik och ett meddelande.

4. Klicka på knappen Skicka.

Vad händer nu?

När en överförmyndare har svarat på ditt meddelande får du en notis om att det finns ett nytt meddelande i appen. Du svarar enkelt genom att markera textfältet och skriva ditt svar.