Agenda & (Online) afspraken
Online boekingen
3. Online boekingen: behandelingen/medewerker instellingen
Daan avatar
Geschreven door Daan
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nadat jouw widget is aangemaakt (klik hier om te lezen hoe je een widget moet aanmaken) en geplaatst op jouw website, kun je de instellingen voor de widget aanpassen met behulp van de widget configurator. Deze zullen (na opslaan) automatisch worden verwerkt in jouw widget op de website. Je hoeft dus na het wijzigen van bepaalde instellingen niet opnieuw de invoegcode te gebruiken om de vernieuwde widget te kunnen zien en/of gebruiken.

Welke behandelingen zet ik online?

Je kunt zelf bepalen welke behandelingen je bij welke medewerker online wilt aanbieden. Lees hier waar je dit kunt instellen.

Maak een nieuwe filter

Wanneer je bij de “Online boekingen instellingen & Invoegcode” de optie “laat filters zien” hebt geselecteerd, kun je onder “Maak een nieuwe filter” filters toevoegen. Je kunt dit vergelijken met online shoppen, waar je door te filteren op bijv “man” en “t-shirt” alleen nog maar relevante producten zult zien.

• Filter toevoegen: Geef jouw filter een naam, deze verschijnt zichtbaar in de widget en geeft aan jouw klanten aan, waarop ze kunnen filteren. Bijvoorbeeld “type behandeling”

• Filterbeschrijving: Geef hiermee extra uitleg over wat je met de filter wilt bereiken, zodat het extra duidelijk is voor jouw klanten waar ze op moeten klikken.

• Tags voor filter: Dit zijn de uiteindelijke filtermogelijkheden, die gekoppeld zijn aan bepaalde behandelingen. Wanneer een klant een bepaalde “tag” aanklikt dan ziet hij vervolgens alleen nog maar behandelingen die aan die “tag” gekoppeld zijn. Hieronder een concreet voorbeeld:

• Filternaam: “type behandeling”
      Tags: “knippen”, “kleuren” , “permanent”.

• Filternaam “type persoon”
      Tags: “man”, “vrouw” , “kind”

Wanneer iemand Filtert op “knippen” bij de eerste filter en “man” bij de tweede filter, dan verschijnt bijvoorbeeld alleen nog de behandeling “mannen knippen”.

Tags koppelen aan services

Wanneer je bij de “Online boekingen instellingen & Invoegcode” de optie “laat filters zien” hebt geselecteerd en filters hebt toegevoegd, kun je hier de tags koppelen aan de juiste services. Hierdoor zorg je ervoor dat wanneer iemand op een bepaalde filter klikt, de juiste behandelingen tevoorschijn komen.

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.