In dit artikel gaan we dieper in op het toevoegen en verschuiven van pauzes in de agenda van een medewerker.

Toevoegen van een pauze

Het toevoegen van een pauze kun je doen via Account > Profiel > Rooster. Per dag en per type week (elke week, eerste week of tweede week) kun je aangeven wat de pauzeblokken zijn in de agenda. De pauze blokken worden direct zichtbaar in de agenda. Dit is dan geldig vanaf de periode dat het rooster start en eindigt.

Verschuiven van pauzes

De pauzes kunnen in de agenda eenvoudig worden verschoven (alleen voor de medewerker) met het "drag and drop" principe. Dit betekent dat met de muis de pauzes langer en korter kunnen worden gemaakt. Tevens heb je de mogelijkheid om de pauzes te verschuiven in de agenda.

Verwijderen van pauzes

Om een pauze uit de agenda te verwijderen klik je op de pauze. Via de pop-up kun je vervolgens de pauze verwijderen door rechtsonder op het rode prullenbak-icoontje te klikken.

Extra pauzes

Naast de standaard pauze in het vaste rooster kun je ook extra pauzes toevoegen. Het toevoegen van een extra pauze doe je door in de agenda te klikken en "pauze" te selecteren. Vervolgens vul je de datum van de pauze toe, de start- en eindtijd van de pauze, de medewerker voor wie de pauze ingeregeld dient te worden en eventueel een notitie. Wanneer je wilt dat de pauze herhaalt wordt, klik je op "herhaalt niet". In dit scherm kun je de "herhaling" aanpassen. Je kunt hier aangeven of je wilt dat de pauzes wekelijks of maandelijks worden herhaalt. Vul als laatst bij start- en einddag in voor welke periode de herhaling moet gelden.

Video over toevoegen en verschuiven van pauzes