In dit artikel een stappenplan om te starten met abonnementen voor de klanten van je salon.

Abonnementen Add-on activeren

De eerste stap om abonnementen binnen Aimy te activeren, is het activeren van de Add-on "Abonnementen". Dit kun je doen door naar Instellingen > Abonnement > Add-on "Abonnementen" te gaan en daar de "Abonnementen" Add-on te activeren.

Na het activeren van de Add-on, kun je de abonnementen module in Aimy gaan inrichten.

Mollie: SEPA automatische incasso aanvragen en activeren

Om automatische incasso's te activeren voor de abonnementen, dien je een "Mollie API Key" te krijgen. Mollie is een betaal aanbieder die het mogelijk maakt om (maandelijks) automatisch geld te innen van klanten die akkoord zijn met het afschrijven van een abonnement. Aimy is gelinkt aan Mollie, zodat abonnementen maandelijks via een veilige betaal aanbieder worden afgeschreven van de klant en om de status van de betaling direct zichtbaar te houden in Aimy.

De Mollie API key kun je aanvragen door je aan te melden bij Mollie (klik hier om je aan te melden). Vervolgens dien je eerst jouw bankgegevens op te geven. Na het verifiëren van jouw account, kun je een SEPA incasso aanvragen. Dit kan mogelijk een dag duren voordat je toegang hebt tot deze betaalmethode. Let op; voor de goedkeuring van de SEPA aanvraag, die je aan een aantal voorwaarden te voldoen (vb. informatie m.b.t. prijzen/voorwaarden van de abonnementen dienen op de website te worden vermeld). Bekijk onderstaande hulppagina's van Mollie om de goedkeuring zo snel mogelijk te laten verlopen:

1. Mollie - Wanneer wordt mijn account goedgekeurd?

2. Mollie - Welke informatie moet er verplicht op mijn website staan?

Wanneer je de goedkeuring hebt ontvangen, kun je de API Key gebruiken in Aimy. In jouw Mollie-account heb je aan de linkerzijde het menu, via de tab "Developer" kun je de API Key terug vinden. Deze API Key kun je kopiëren en plaatsen in Aimy.

Instellingen abonnementen

Binnen Aimy moet je nu nog een aantal laatste stappen zetten om de abonnementen module te activeren. Allereerst ga je naar Klanten > Abonnementen > Instellingen. Hier kun je het vinkje aanzetten voor het gebruiken van de abonnementen module.

Vervolgens kun je jouw abonnementen toevoegen:

• Naam van het type abonnement

• Prijs van het abonnement

• BTW percentage van het abonnement; let op: standaard vul je hier 0% BTW in. (Abonnementen worden als een kruispost geboekt. Op het moment dat een behandeling betaald wordt met een abonnement, wordt dit afgezet tegen het juiste BTW percentage.)

Het laatste wat je dient te doen is in het veld "Mollie connectie" de API key te plakken.

Tutorial

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.