Naast de standaard notificaties omtrent afspraken, is het met Aimy ook mogelijk om via WhatsApp verschillende speciale (geautomatiseerde) berichten naar jouw klanten te sturen. In dit artikel behandelen we welke speciale functionaliteiten er mogelijk zijn en waar je dit kunt instellen.

Waar kan ik WhatsApp functionaliteiten instellen/wijzigen?

De verschillende mogelijkheden m.b.t. speciale notificaties via WhatsApp (zoals een corona bericht of productadvies) vind je onder Instellingen> Notificaties.

Hoe kan ik via WhatsApp een corona bericht versturen?

Het is met Aimy mogelijk om een dag van tevoren via WhatsApp een corona bericht te versturen naar jouw klant. Wanneer je deze functionaliteit activeert zullen jouw klanten de avond van tevoren (om 19.00 uur) een serie met vragen m.b.t. corona symptomen/contact ontvangen. Ook kun je zelf aangeven of je de herinnering voor elke afspraak wilt versturen of alleen voor de eerste afspraak van die dag. Vul bij “Add your name” de naam van jouw salon in, onder deze naam zal het bericht naar jouw klanten verstuurd worden. (De berichten die verstuurd zullen worden kun je hier ook bekijken, maar kunnen niet gewijzigd worden.) Als laatst kun je een foto/logo van jouw salon toevoegen, deze zal samen met het bericht te zien zijn.

Hoe kan ik via WhatsApp een product advies versturen?

We werken inmiddels met steeds meer merken samen. Werk je momenteel met de producten van Kevin Murphy, Eleven Australia, Fuente of Mr. Smith, dan kun je onze "productadvies chatbot" activeren door hierop te klikken. Middels de volgende instellingen kun je het bericht personaliseren voor jouw salon.

• Naam salon: vul hier de naam van jouw salon in.

• Unieke Tag: door een unieke tag in te vullen verander je de url waarmee klanten het productadvies aan kunnen vragen. Door bijvoorbeeld “van KevinMurphy” als tag in te vullen, versturen mensen die op de link klikken het bericht “Product advies van KevinMuprhy”. Zodra dit bericht wordt verstuurd begint de chatbot.

• Voeg foto toe: door een foto of logo van jouw salon toe te voegen personaliseer je de chatbot door die foto in Whatsapp mee te sturen. Dit zorgt voor herkenning bij jouw klanten.

Hoe kan ik klanten via WhatsApp een afspraak laten maken?

Wanneer je in jouw abonnement de functie WhatsApp chatbot hebt geactiveerd is het mogelijk om hier de functie “WhatsApp afspraken” voor jouw salon aan te zetten. Om “WhatsApp afspraken” succesvol te starten dienen de volgende stappen uitgevoerd te zijn:

• Abonnement geactiveerd (kan gratis abonnement zijn)

• Add on WhatsApp chat bot geactiveerd

• Instellingen invullen

• Selecteer medewerker: stel in welke medewerkers kunnen afspraken ontvangen via Whatsapp.

• Selecteer service: stel hier in welke behandelingen je via Whatsapp wilt laten boeken.

• Salonnaam: Hierdoor wordt de salon naam meegestuurd ter herkenning als klanten via Whatsapp een boeking willen maken.

• Telefoonnummer: Dit telefoon nummer komt terug in de berichten naar jouw klanten zodat ze altijd kunnen bellen als ze er niet uitkomen.

• Tag: Dit zorgt voor een unieke “url” waar klanten op kunnen klikken. Hiermee bepaal je met welk bericht mensen via Whatsapp een afspraak kunnen maken via Aimy.

• Logo salon: Dit logo verschijnt als jouw klanten een afspraak willen maken via Aimy. Dit zorgt voor herkenning en vertrouwen.

• Afbeelding na boeken: deze foto wordt meegestuurd als klanten een afspraak hebben gemaakt. dit zorgt wederom voor herkenning en een persoonlijkere klantervaring.

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.