Mikä on ALVin?
Palvelun aloitus
Miten otan ALVinin käyttöön tilikauden alusta?

Käyttöönotto ja tositteiden tallentaminen palveluun

Jon Gorschelnik avatar
Tekijä: Jon Gorschelnik
Päivitetty yli viikko sitten
  • Aloita ALVinin käyttö rekisteröitymällä palveluun ja lataamalla mobiilisovellus. Kuvaa tai tallenna ensimmäinen tosite ja jatka tositteiden tallentamista sitä mukaan kun niitä syntyy.

• ALVin LITE: Edellisen tilikauden tietoja ei tarvitse lähettää tai tallentaa ALVin -palveluun. Säilytä tilinpäätös verottajan ohjeen mukaisesti itselläsi vähintään 10 vuotta. LITE on tarkoitettu ainoastaan yhdenkertaiseen kirjanpitoon, eikä siinä ole juoksevaa tase-kirjanpitoa. Tämän vuoksi sinun ei tarvitse tallentaa edellisen vuoden lukuja, sillä ne ovat sinulla itselläsi jo säilytyksessä.

• ALVin PRO ja HUOLETON: Toimita edellisen päättyneen tilikauden tilinpäätös kuluvan tilikauden päätyttyä tilinpäätöksen tilauksen yhteydessä. Tilinpäätös tilataan menossa olevan tilikauden päätyttyä jäsenalueella (app.alvin.fi) olevalla lomakkeella. Ohjeet tilinpäätöksen tilaamiseen lähetetään vuosittain joulukuun aikana.

ALViniin voit tallentaa tositteita (kuitteja) kolmella eri tavalla:

• Käytä ALVin-mobiilisovellusta (iOs & Android) tositteen kuvaamiseen ja tallennukseen.

• Lähetä pdf-muodossa oleva tosite sähköpostilla osoitteeseen liite@alvin.fi käyttämällä ALVin-palveluun rekisteröimääsi sähköpostiosoitetta.

• Kirjaudu ALVin verkkopalveluun ja tallenna tosite.

Tositteen tallennuksen yhteydessä merkitään päiväys, kuvaus, verollinen summa, alv-kanta ja luokitus, joka kertoo sovellukselle miten tosite käsitellään kirjanpidollisesti.

ALVin palvelun käyttöohjeet löytyvät täältä.