Aineiston talteenotto ALVinista

Lite-käyttäjän arkisto

Jon Gorschelnik avatar
Tekijä: Jon Gorschelnik
Päivitetty yli viikko sitten

ALVinista aineiston talteenotto on helppoa ja se tehdään tilikausittain / vuosi kerrallaan. Aukoton kirjausketju, audit trail säilyy ja on selvitettävissä, kun tallennat tositteiden lisäksi, alv-raportin, pääkirjaraportin ja tuloslaskelmaraportin samalta tilikaudelta.

Sinun tarvitsee vain:

1. valita haluamasi aikaväli aineiston talteen ottamiselle syöttämällä se jäsenalueella oleviin alku- ja loppupäivämäärä ruutuihin.

2. Vieritä näyttöä alas alkupäivämäärään asti ja tarkista, että kaikki tositteet ko aikaväliltä näkyvät ja palaa sivun alkuun.

3.  Lisää täppä ruutuun mikä sijaitsee Tositenumero -sarakkeen vasemmalla puolella. Täppäämällä ruudun valitset kaikki tositteet aikaväliltä.

Huom! Tarkista vielä, että kaikki tositteet on valittuna vierittämällä näyttöä alas asti. Palaa sivun alkuun (ylös).

4. Paina avautuvasta valikosta pdf-painiketta. Tämä painike luo kaikista tositteista yhden pdf-dokumentin. Tallennettavan aineiston koko ja määrä voi olla joskus liian iso käsiteltäväksi kerralla ja silloin kannattaa tallentaa aineistoa lyhyemmissä jaksoissa.

5. Mikäli aineiston ei lataannu normaalisti vaan saat virheilmoituksen, ongelmana on aineistossa oleva tosite, joka suojattu tai liian iso tallennettavaksi yhtenä dokumenttina. Vaihtoehtona on silloin tallentaa aineisto zip pakettina. Zip pakettiin tositteet tallentuvat ilman kirjanpitomerkintöjä.

6. Tallenna pdf-dokumentti tai zip tiedosto omalle koneellesi.

7. Muista ottaa kirjanpidosta myös raportit ko. ajanjaksolta. Raportit voit ladata ja tallentaa ALVin palvelun raportit valikosta. Palvelusta saat alv-raportin, pääkirjaraportin ja tuloslaskelmaraportin. Tallenna ne tositteiden kanssa samaan arkistoon.