Tositteen tallentaminen ALViniin
Tosite
Miten tallennan palveluun tositteen, missä on useita sivuja?
Miten tallennan palveluun tositteen, missä on useita sivuja?

Monisivuinen tosite, pdf tiedosto?

Mauri Autonen avatar
Tekijä: Mauri Autonen
Päivitetty yli viikko sitten

ALVin mobiililla ei ole mahdollista kuvata tositteita useampi sivuisina, mutta kirjautumalla palveluun nettiselaimella, voit siellä tallentaa sähköisessä muodossa olevat palveluun useampisivuisena.

Android puhelimen mukana tulee Google Drive, jossa on skannaustoiminto. + näppäimellä siitä saa valittua eri toimintoja ja yksi niistä on skannaus. Adobe Acrobat Scan ohjelmalla on vastaavat toiminnot (löytyy puhelimen verkkokaupasta). iPhone puhelimen mukana tulee muistiinpanot sovellus, jolla skannaaminen myös onnistuu.

Palveluun tallennettaessa tositteita, joissa on useita sivuja (monisivuisia) ne tallentuvat palveluun kokonaisuudessaan. ALVin palvelun päiväkirjanäkymässä tositteesta näkyy esikatselussa ensimmäinen sivu kuvana ja siirtämällä hiiren osoittimen kuvan päälle se näkyy suurennoksena. Tositteen voi sitten ladata kokonaisuudessaan näkyville valitsemalla tositteen vasemman reunan valintaruudusta (päiväkirjanäkymässä).

Tämän jälkeen painat esiin tulevasta valikosta "PDF" painiketta. Tiedosto latautuu selaimellesi. Selaimesta ja pdf-ajureista riippuu miten tosite näkyy ja se on konekohtainen ominaisuus mihin me emme voi täällä vaikuttaa.

Mikäli haluat tallentaa tositteeksi ostolaskun lisäksi esim takuutodistuksen tai lähetysluettelon, se voi tallentaa samalla päiväyksellä, mutta ilman hintaa, jotta se ei vaikuta kirjanpidon tulokseen. Esimerkiksi siten, että nimeää ne tosite-1, tosite-2 (joka on ilman hintaa). Tositenumerointiin ei voi vaikuttaa ja ainoastaan päiväyksellä saat pidettyä ne yhdessä, kun tallentaa ne peräkkäin.