Suomi.fi valtuutuksen antaminen

Suomi.fi alv- ja veroilmoituksia varten

Jon Gorschelnik avatar
Tekijä: Jon Gorschelnik
Päivitetty yli viikko sitten

Suomi.fi valtuutuksen avulla voimme lähettää ALVin Huoleton -käyttäjien alv-ilmoitukset verottajalle sekä Pro ja Huoleton -käyttäjien vuosittaiset elinkeinoveroilmoitukset.

1. Kirjaudu palveluun osoitteessa https://www.suomi.fi/valtuudet klikkaamalla "Tunnistaudu" -painiketta. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset.

2. Valitse "yrityksen valtuudet" kohdassa "Valitse, kenen valtuuksiin haluat siirtyä".

3. Valitse yritys, jonka puolesta asioit (oma yrityksesi, joka näkyy listalla).

4. Tarkista oletko antanut valtuutuksen jo aiemmin, näet sen kohdassa "Annetut valtuudet".

5. Mikäli olet antanut jo valtuutuksen, ei sinun tarvitse nyt tehdä mitään (palvelussa ei voi antaa enää uutta, päällekkäistä valtuutta virheettä).

6. Valitse "Anna valtuus" (sininen painike).

Seuraavaksi palvelu ohjaa valtuuden antamisessa viidessä eri vaiheessa

1. Valtuutustyyppi "Asiointivaltuus".

2. Osapuolet: Lisää valtuutetut--> Lisää yritys--> Nimi: TiliKonsilo Oy 0909745-1.

3. Valtuutusasiat: kirjoita hakukenttään esim. "vero" ja valitse sekä "Veroilmoittaminen" että "Veroasioiden hoito" ja valitse Seuraava.

4. Voimassaolo: voit käyttää palvelun ehdottamaa oletusarvoa eli 5 vuotta.

5. Tarkistus ja vahvistus

6. Lopuksi näet antamasi valtuuden sivulla "Annetut valtuudet"