Voorband + binnenband

Hoe je de voorband en de binnenband vervangen

Quinton Van Loggerenberg avatar
Geschreven door Quinton Van Loggerenberg
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vervangen van voorbanden

Gereedschap: puntig gereedschap (bijv. kleine schroevendraaier), moersleutel, imbus 3mm

Gebruik het puntig gereedschap en verwijder de rubberen plug, vouw daarna voorzichtig de reflecterende sticker om. Draai vervolgens de plastic schroeven los, 2 stuks.

Trek het stroom kabel voorzichtig een paar cm uit.

Gebruik de sleutel en draai de moeren van het voorwiel los. LET OP! Houd het wiel steeds vast zodat het niet valt, want dan kan de stroom kabel breeken.

Draai het wiel en bevestig het aan de buitenkant van de vork om verder te kan werken.

Draai het ventieldopje los. Als de band niet leeg zijn, laat je alle lucht ontsnappen door met de inbussleutel maat 3 op de tap in het ventiel te drukken.

Houd het ventiel tegen u aan en begin de buitenband naar rechts of naar links ongeveer ¼ slag van het ventiel te verwijderen. Ga dan verder langs de velg tot de helft van de band van de velg af is.

Duw het ventiel door de velg en trek de binnenband uit de buitenband.

Verwijder de buitenband volledig.

Breng de nieuwe buitenband aan door deze over de velg te spannen.

Steek het ventiel van de nieuwe binnenband door het ventielgat in de velg. Plaats het zo dat de richting van het ventiel weg zijn van het remschijf.

Duw de binnenband in de band. Pas op voor scherpe voorwerpen.

Span de andere helft van de buitenband op de velg. Begin tegenover het ventiel.

Vul de binnenband met lucht.

Houd het wiel vast en draai de moer open. Plaats het wiel terug en draai de moeren vast.

Duw de kabel er weer in.

Plaats het plastic terug, draai de schroeven en de plug vast.