Hoe verandert je de instellingen van uw step in de "Augment"-app?
Hoe verandert je de instellingen van uw step in de "Augment"-app?

Hoe je geluiden & cruise control aan/uit te zetten, en rijmodus & sterkte van eABS veranderen

Quinton Van Loggerenberg avatar
Geschreven door Quinton Van Loggerenberg
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om de instellingen op je step te wijzigen moet je eerst inloggen op onze app en de scooter daarmee verbonden hebben.

Het scherm moet er zo uitzien met de naam van je scooter onder het slotsymbool. Om toegang te krijgen tot de instellingen druk je op de instellingen knop die omcirkeld is in deze afbeelding:

Dan kom je in dit menu met verschillende instellingen voor je step. Deze omvatten rijmodus, step geluiden, "cruise control" en eABS.

Om de snelheid van je step te regelen kunt je kiezen uit drie verschillende rijstanden:
Slow heeft een maximumsnelheid van 10 km/u, wat goed is voor drukke straten, en te leeren stuuren.
Medium heeft een max. snelheid van 15 km/u en wordt aanbevolen voor rijden in de binnenstad en om de verste afstand/gebruik van je step te halen.
High heeft een maximumsnelheid van 20/25 km/u (afhankelijk van uw land) en kan het best worden gebruikt voor korte en snelle ritten op fietspaden.

Als je de geluiden storend vindt, kunt je ze in- of uitschakelen. Vergeet niet dat hierdoor ook het waarschuwingsgeluid van de geactiveerde cruisecontrol wordt uitgeschakeld, dus zorg ervoor dat je daarmee vertrouwd bent voordat je de geluiden uitschakelt.

Als je de baas wilt zijn over je eigen snelheid, kunt je de cruise control uitschakelen. Als je langere afstanden rijdt zonder extra obstakels in de weg, is het echter raadzaam de cruise control ingeschakeld te laten voor maximaal comfort.

Tenslotte kunt je de eABS in- of uitschakelen. De eABS is de motorrem of voorwielrem in de step. Deze activeert tegelijkertijd als je de hendel voor de schijfrem gebruikt. Wij stellen voor om hem aan te houden en op de medium stand te zetten. Dit is de meest veilige manier van remmen, naast het gebruik van de spatbordrem.

Voor andere vragen en suggesties met betrekking tot de app-instellingen kunt je contact opnemen met onze medewerkers van de klantenservice via de chatfunctie.