Batteriet töms snabbt

Varför töms mitt batteri så snabbt?

Patrick Augment avatar
Skrivet av Patrick Augment
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

På våra elsparkcyklar finns det stolpar på skärmen som indikerar hur mycket laddning batteriet har. Fem stolpar är max. och noll/en och en halv indikerar ett tomt eller nästan tomt batteri. Det är viktigt att minnas att stolparna endast är vägvisande och minskar inte jämnt.

Exempelvis, så är det inte något att oroa sig över ifall stolparna snabbt sjunker från 5 till 3. Igenom testkörningar har vi kommit underfund med att femte och fjärde stolpen försvinner relativt snabbt medan tredje till sista stolpen håller mycket längre.

För att mäta batteriets egentliga kapacitet lönar det sig att ladda upp den till 100 % över natten. Sedan så provar man köra tills batteriet är tomt och mäter ungefär hur långt man har kommit. Det är viktigt att minnas att däcken skall va fyllda till 2.0 - 2.5 bar. Detta på grund av att tomma däck påverkar distansen. Även kyla påverkar batteriet så att de töms snabbare.

Ta kontakt med Augments kundservice ifall du inte kommer lika långt med scootern som förut och batteriet inte fungerar som förväntat.