Werk je in het basisonderwijs én werk je op school met Mijn Omgeving Online (MOO) van Heutink ICT? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Je kunt namelijk gemakkelijk Basicly en MOO koppelen. Dit heeft twee voordelen:

• Je kunt leerlingen, klassen en leerkrachten automatisch toevoegen aan Basicly
  • Jullie kunnen gemakkelijk inloggen bij Basicly via MOO (Single Sign On)

Dat scheelt weer. Hoe je dit precies instelt, leggen wij je hieronder uit:

Stap 1 - De koppeling aanmaken

Om handmatig met MOO te koppelen log je eerst in bij Basicly en ga je naar je profiel toe. Je kunt hier je naam wijzigen, maar nu ook je MOO account opgeven. Je zet eerst de MOO koppeling op actief en dan verschijnt je MOO username veld. Dit veld vul je in en dit sla je op. Hiermee weet Basicly welke gebruiker hoort bij een bepaalde MOO gebruiker.

Om de koppeling volledig te maken, ga je dan naar MOO. Log in en klik op Programma's (1). Klik bij de Basicly tegel op het plus-teken (2). Bepaal op welk formaat je de tegel terug wil zien op je homescherm en klik op 'toevoegen'. Ga vervolgens weer naar je homescherm (3).

Klik vanuit je homescherm nu op de Basicly tegel.

De online omgeving van Basicly wordt nu automatisch geopend in een apart scherm. Omdat je zojuist de koppeling hebt geactiveerd, word je automatisch ingelogd bij Basicly. Wil je controleren of de koppeling geslaagd is? Klik dan wederom op je profiel. Hier staat 'Gekoppeld met MOO' wanneer de koppeling compleet is.

Stap 2 - Gegevens importeren
De coördinator kan in één keer alle leerlingen, docenten en klassen importeren uit MOO.

Als eerste worden de groepen uit MOO geïmporteerd. De groepen in MOO worden in Basicly geïmporteerd als schoolklassen. Verandert de naam van een groep in MOO, dan wordt bij een volgende import ook de naam van de groep in Basicly aangepast.

Vervolgens worden de leerlingen en medewerkers geïmporteerd. Hierbij is het belangrijk om het volgende te onthouden:

• Als een leerling of docent al eerder is geïmporteerd, dan worden de naam, geboortedatum en eventueel e-mail bijgewerkt naar hoe deze op MOO staan.
  • Gaat het om een nog niet eerder geïmporteerd persoon, dan wordt er eerst gekeken of er iemand in de database zit met de zelfde naam en geboortedatum. Deze persoon wordt dan gekoppeld aan het MOO record. Is dat niet het geval, dan wordt deze persoon aangemaakt en gekoppeld.
  • Daarna worden de de leerlingen en docenten in aan de groepen gekoppeld. Dus de leerlingen en leraren zitten na afloop van de import direct in hun klas.
  • De indeling in MOO is hierin altijd leidend. Dus als je in Basicly een leerling in een andere groep zet, dan kan dat wel, maar bij de eerst volgende keer dat de coördinator op importeren drukt, dan wordt de leerling weer teruggezet in de groep waar hij/zij volgens MOO hoort te zitten.

Stap 3 - Single Sign On

Alle leerlingen en leraren die geïmporteerd zijn uit MOO hebben direct een gekoppeld MOO account. Zij kunnen nu in MOO op de Basicly tegel klikken. Zij komen dan automatisch in Basicly terecht en hoeven hierbij geen inloggegevens meer in te vullen!

Voor meer informatie over het gebruik van MOO, kun je eens deze Service & Support pagina bekijken van Heutink ICT.

Heeft u het antwoord gevonden?