Leerlingen onder de 13 jaar?

Children's Online Privacy Protection Act

Josha avatar
Geschreven door Josha
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In sommige gevallen is het voor leerlingen onder de 13 jaar niet toegestaan om aan de slag te gaan met een specifieke applicatie. Denk bijvoorbeeld aan Clipchamp: een programma waar leerlingen video's mee kunnen monteren. Om de privacy van jonge kinderen te waarborgen is 'De Children's Online Privacy Protection Act' in het leven geroepen. Deze wet is aangenomen in Amerika maar heeft ook gevolgen voor gebruikers in Nederland.

Zomaar een account aanmaken is dus niet altijd toegestaan. Om die reden adviseren wij scholen dan ook niet langer gebruik te maken van applicaties als Clipchamp. Ook het uploaden van video's via YouTube is niet altijd toegestaan. Meer informatie over programma's, privacy en toestemming van ouders? Bekijk dan eens onze toelichting.

Roept dit artikel nog vragen bij je op? Neem dan gerust contact met ons op via de chat. Bekijk ook eens: algemene voorwaarden | verwerkersovereenkomst | privacy | cookies.