Informationsflöden

I denna guide visar vi hur du uppdaterar dina kollegor med senaste nytt via Feeds.

R
Skrivet av Richard Häll
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Informationsflöden

I Beework kan du enkelt skapa olika flöden för att uppdatera och informera dina medarbetare. Det kan vara information gällande nyheter från ledningen, nya kunder eller affärer, nya medarbetare, friskvård eller annan typ av viktig information.

Är du administratör för plattformen kan du välja vilka informationsflöden medarbetarna måste följa, samtidigt som medarbetaren själv kan välja att följa eller skapa andra flöden för att dela med sig av sina intressen. Flöden kan även användas i förändringsarbeten eller interna kampanjer.

Informationen publiceras i en tidslinje och är lika enkel att hantera, uppdatera och ta till sig som ett inlägg i sociala medier. Du och dina kollegor kan reagera på varandras inlägg genom att gilla och kommentera varandras inlägg.

Funktion feeds i appen kan även integreras i PLAYipp Digital Signage för att dela informationen på skärmarna runt om i din verksamhet.

Informationsflöden - i din dator

På hemskärmen hittar du en tidslinje med de flöden som du valt att följa. För att hitta fler flöden klicka på feeds i huvudmenyn, klicka sedan på find new feeds så får du en snabb överblick över vilka andra flöden som finns på just er plattform som du kan följa.

Skapa nytt flöde

• Du kan enkelt skapa ett nytt flöde genom att klicka på feeds. Klicka därefter på plustecknet uppe till höger och sedan plustecknet bredvid feeds you manage.

• Börja med att namnge och ange en beskrivning av vad detta flöde ska handla om, samt ladda upp en bild. Här kan du även begränsa vilka som kan följa flödet och om alla följare ska kunna skapa inlägg i flödet.

• När du är klar klickar du på create.

Du som är administratör bestämmer vilka som ska kunna administrera flödet och du kan även bjuda in dina medarbetare att följa detta nya flöde.

Skapa inlägg

• För att skapa ett nytt inlägg klickar du på give your colleagues an update.

• Välj i vilket flöde du vill posta ditt inlägg på select a feed

• Skriv in den information du vill förmedla. Du kan även lägga till en bild, fil, poll eller läsbekräftelse till inlägget.

• När du är klar klickar du på Publish post

Informationsflöden - i din mobil

På hemskärmen hittar du en tidslinje med de flöden som du valt att följa. För att hitta fler flöden klicka på more och välj feeds, klicka sedan på förstoringsglaset så får du en snabb överblick över vilka andra flöden som finns på just er plattform som du kan följa.

Skapa nytt flöde

• Du kan enkelt skapa ett nytt flöde genom att klicka på more och välj feeds, Klicka därefter på plustecknet uppe till höger och sedan new feed.

• Du börjar med att namnge och ange en beskrivning av vad detta flöde ska handla om, samt ladda upp en bild. Här kan du även begränsa vilka som kan följa flödet och om alla följare ska kunna skapa inlägg i flödet.

• När du är klar klickar du på Skapa uppe i högra hörnet.

Du som är administratör bestämmer vilka som ska kunna administrera flödet och du kan även bjuda in dina medarbetare att följa detta nya flöde.

Skapa inlägg

• För att skapa ett nytt inlägg klickar du på plustecknet på hemskärmen.

• Välj i vilket flöde du vill posta ditt inlägg.

• Under update your colleagues skriver du det du vill informera eller berätta om.

• I sista steget kan du välja att ta ett foto, lägga till en eller flera bilder från ditt fotoalbum i mobilen eller ladda upp annan typ av fil. Du kan även lägga till läsbekräftelse eller en poll.