Onderdelen
Hoe vervang ik de sonde van mijn analyzer?
Freddy avatar
Geschreven door Freddy
Meer dan een week geleden bijgewerkt

NB: Om een maximale levensduur van de sonde te garanderen, dient u deze zo lang mogelijk in een vochtige omgeving te bewaren.

Als u het apparaat uit het zwembad moet halen, schroef het dan op de bewaardop met KCl (verzadigd kaliumchloride) of pH4, of als laatste redmiddel, stromend water met een goede hoeveelheid keukenzout, aangezien de sonde niet mag worden achtergelaten droog.

1. Druk in de app in “Instellingen“ » ”Mijn analysator” » ”Probe-instellingen” op “Sondevervanging“.

2. Haal de analysator uit het water, verwijder de gebruiksdop en start de procedure op een droge en schone plaats.

3. Veeg het af met een schone, absorberende doek, waarbij u speciale aandacht besteedt aan het goed drogen van het onderste deel van het product (waar de sonde zich bevindt) zonder de sensoren aan te raken.

4. Gebruik de schroevendraaier om de schroef aan de rand van de moer los te draaien. Als er geen schroeven zijn, gaat u verder met de volgende stap.

5. Draai de moer los met de doek. Als je moeite hebt om de moer los te draaien, gebruik dan een verstelbare tang door deze precies op deze plek te plaatsen (afbeelding A).

6. Gebruik een mes of een mes (of je nagels) om de sonde te ontgrendelen.

7. Verwijder de sonde en zorg ervoor dat u de analysator rechtop houdt (met de bovenkant van het apparaat erboven en het onderste gedeelte eronder) zodat er geen restwater in het product kan binnendringen.

Zorg ervoor dat u de verzegeling verwijdert en gooi deze weg. Het zou kunnen dat het binnen vast zit.

8. Veeg met de doek het resterend water uit de opening en in het gat.

9. Pak de nieuwe sonde, scan de QR-code en verwijder de beschermkap. Pas op dat u de sonde niet laat vallen, want het is een zeer kwetsbaar item.

10. Veeg indien nodig de zwarte plastic behuizing van de nieuwe sonde af. Het moet perfect droog zijn. NB: Zorg ervoor dat de gouden contacten aan de bovenkant van de sonde schoon (glanzend) en droog zijn. Maak ze anders schoon met een wattenstaafje gedrenkt in huishoudalcohol.

11. Plaats de nieuwe seal die bij de vervanging is geleverd op de nieuwe sonde.

12. Plaats de sonde en draai deze totdat deze correct is geplaatst. Binnen 15 seconden klinken er drie pieptonen.

13. Schroef de moer helemaal op het apparaat. Aarzel niet om een doek te gebruiken om het goed aan te spannen om te voorkomen dat u uw hand bezeert.

14. Draai met de schroevendraaier de schroef (helemaal maar zonder te forceren) op de rand van de moer. Als er geen schroeven zijn, gaat u verder met de volgende stap.

15. Plaats vervolgens de gebruiksdop en plaats de analyser terug in het water.

NB: Het kan enkele uren duren voordat de sensor zijn parameters heeft gestabiliseerd na de eerste onderdompeling in het zwembad.

Als u hier vragen over zou mogen hebben, druk dan op het roze chat icoon rechtsonder om contact met ons op te nemen.