Reservdelar
Hur kan jag byta ut analysatorns sond?
Maria avatar
Skrivet av Maria
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Obs: För att säkerställa maximal livslängd för sonden ska du förvara den så länge som möjligt i en fuktig miljö.

Om du tar ut apparaten ur vattnet ska du skruva in den i förvaringslocket med KCl (mättad kaliumklorid) eller pH 4 eller, som en sista utväg, kranvatten med en rejäl dos koksalt.

1. I appen, under “Inställningar” » “Min analysator” » “Sondinställningar”, tryck på “Sondbyte”.

2. Ta ut analysatorn från vattnet, ta bort användningslocket och starta proceduren på en torr och ren plats.

3. Torka av den med en ren, absorberande trasa och var särskilt uppmärksam på att torka av den nedre delen av produkten ordentligt (där sonden finns) utan att röra vid sensorerna.

4. Använd skruvmejseln för att skruva loss skruven på mutterkanten. Om det inte finns några skruvar, fortsätt till nästa steg.

5. Skruva loss muttern med trasan. Om du kämpar för att skruva loss muttern, använd en justerbar tång genom att placera den på exakt denna plats (bild A).

6. Använd en kniv (eller dina naglar) för att låsa upp sonden.

7. Ta bort sonden och se till att analysatorn hålls i upprätt position (med toppen av enheten ovanför och den nedre delen nedanför) så att restvatten inte tränger in i produkten. Var noga med att ta bort tätningen och kasta den. Det kan fastna inuti.

8. Torka bort resterande vatten runt öppningen och inuti hålet med trasan.

9. Ta den nya sonden, skanna dess QR-kod i appen och ta bort skyddslocket. Var försiktig så att du inte tappar sonden eftersom det är ett mycket ömtåligt föremål.

10. Torka av den svarta plastkroppen på den nya sonden om det behövs. Det ska vara helt torrt. Obs! Se till att guldkontakterna på sondens ovansida är rena (glänsande) och torra. Annars rengör du dem med en bomullspinne indränkt i hushållssprit.

11. Placera den nya tätningen, som medföljer i förpackningen, på den nya sonden.

12. Sätt i sonden och vrid den tills den är korrekt placerad. Tre pip hörs inom 15 sekunder.

13. Skruva fast muttern hela vägen på enheten. Använd gärna en trasa, så att du kan dra åt den ordentligt, utan att skada handen.

14. Använd skruvmejseln för att skruva fast skruven på muttern (hela vägen, men utan att tvång). Om det inte finns några skruvar, fortsätt till nästa steg.

15. Applicera sedan användarlocket och placera analysatorn tillbaka i vattnet.

OBS: Det kan ta några timmar för sensorn att stabilisera parametrarna efter den första nedsänkning i poolen.

Om du har några frågor kan du trycka på det rosa tecknet längst ner till höger för att kontakta oss.