Importera företag via Excel

En guide i hur du importerar företag/kundkort till Cirrus

Updated over a week ago

Att importera data till Cirrus via Excel är ett smart sätt att få in mycket information på ett enkelt sätt vid start men också för löpande uppdateringar. Exempelvis när ni vill uppdatera hela ert befintliga kundregister i Cirrus med ny information.

❗ Notera att du kan importera maximalt 3000 rader åt gången. Har du fler rader att importera så delar du upp filen i flera importfiler.

För att komma till importvyn så går du till huvudmenyn till vänster och klickar på Övrigt -> Importera

Du kan även gå in via Inställningar -> Import

Varje import i Cirrus börjar med att du behöver fylla upp en fördefinierad mall med din data. Mallarna laddar du enkelt ner i importvyn i menyn till vänster.

För att importera företag (som sedan blir kundkort) i Cirrus laddar du ner mallen "Importmall_kundkort.xls".

Är du osäker på vilken data som ska vara i vilket fält? Läs vår hjälpartikel för detta här!

När du har fyllt importmallen med din data följer du sedan följande steg:

Steg 1. Starta importen

Välj "+Ny import" i botten på importsidan och sedan vilken typ av import du vill göra från rullistan. I detta fall väljer du "Kundkort/Företag". Klicka sedan på knappen "Framåt".

Steg 2. Ladda upp din Excel-fil

Ladda upp din Excel-fil genom att klicka på "+ Lägg till dokument" och välj den fil du vill importera. När filen laddats upp till ditt importarkiv hämtar du upp den genom att välja den i listan.

Steg 3. Ställ in hur importen ska göras

I nästa steg får du välja din egna inställningar för importen.

• Vill du lägga till nya företag från importfilen som inte redan finns i Cirrus? JA/NEJ

• Vill du uppdatera befintliga företag som redan finns i Cirrus? JA/NEJ

Klicka sedan på fortsätt

Steg 4. Förhandsgranska importen

I förhandsgranskningen får du möjlighet att titta igenom alla företag Cirrus identifierade i din importfil. Här ser du vilka företag som matchats mot ett befintligt kundkort i Cirrus och du ges även möjlighet att välja om några företag exempelvis inte ska importeras eller skrivas över med din fils nya data.

Klicka på fortsätt när du granskat importen

Steg 5. Slutförd import

Klart! 💃👏

Nu när du har alla företag på plats kanske det är läge att importera några kontaktpersoner på dessa företag också? Kika in på denna guide hur du gör!