Anpassa Cirrus
Automatisk kundklassning
Updated over a week ago

Jobbar du med ordrar i Cirrus? Då kan du välja att sätta upp en automatisk kundklassning av dina kunder, baserat på ordervärde under vald period.

Detta är ett stöd som hjälper dig identifiera vilka kunder som handlar mest samt vilka kunder som inte handlat på länge?

Autoklassningen ändrar kundkortstypen baserat på vilket ordervärde kunden har inom den valda perioden.

Alltså - kunder som handlar mer korrelerar till en högre kundklassning.

Vill du komma igång med detta? Följ då dessa steg 👇

I Inställningar > Cirrus slår du på den automatiska kundklassningen och väljer hur lång period du vill ha som intervall. Du kan välja mellan 12,24 och 36 månader.

När denna inställning är färdig så hoppar vi över till Kategorier > Kundkortstyper.

Här nedan kan du se ett exempel på hur man sätter upp klassningen.

För att göra dessa inställningar klickar du på pennan för att redigera din kundkortstyp eller vill du skapa en helt ny så klicka på Lägg till ny uppe i högra hörnet.

Sedan fyller du i vilket ordervärde som ska motsvara vilken kundkortstyp.

Tidigare kund?

Önskar du använda dig utav tidigare kund (för kunder som inte köpt något inom din valda period) är det viktigt att du sätter upp denna med ett värde från 0-1. Här är det mycket viktigt att värdet inte sätts till något annat än just 0-1.

Sen sätter du nästa klass med värde från 1 - vilket värde du önskar och så vidare.

När sker då klassningen?

Detta sker under olika förutsättningar beroende på om kunden får en order eller inte.

Om order saknas och perioden ni valt är passerad.Har då kunden har ett ordervärde på 0 så klassas den om till kundkortstypen med värde från 0 - 1. Förslagsvis Tidigare kund.

Om order inkommer tittar Cirrus på vilka tidsperioder ni har uppsatta och vilka värden ni har på de olika klasserna. Och klassar då kunden inom rätt spann.