Importera och exportera data
Importera
Fyll i excelfilen för import av kundkort

Ska du göra en import av kundkort i Cirrus och behöver lite hjälp med vilket fält som är till för vad? Då är detta artikeln för dig :)

Jennifer Meidell avatar
Written by Jennifer Meidell
Updated over a week ago

Du hittar även denna info till vänster i steg 1 där du gör importen. Det är även här du kan klicka på länkar som visar vilka ID:n du behöver använda i vissa av kolumnerna.

Kolumn A - Namnet på företaget eller kundkortet. Alla rader måste innehålla ett namn, så snart importen finner en rad som inte innhåller ett namn så avslutas den.

Kolumn C – Nummer, här anger du kundnummer.

Kolumn T – Information – fritextfält.

Kolumn U - Märkning : Används inte i C2. Fyll ingen info i detta fält.

Kolumn V - ansvarig, ska anges med personens användar-ID.

Kolumn W - ansvarig2, ska anges med personens användar-ID.

Kolumn X - Kundklass, motsvaras av fältet kundklass som återfinns i kundkortshuvudet, även här ska man ange id:t och inte texten på typen.

Kolumn Y - Externt id, använder du då vill koppla samman kundkort som finns i Cirrus med kundkort som finns i andra externa system.

Kolumn Z - Kundgrupp, då du vill inkludera kundkortet i en kundgrupp, ifall fältet är tomt görs ingenting, om fältet innehåller text används detta som kundgrupp, flera kundgrupper kan refereras genom att komma-separera texten.

Kolumn AD - Moderbolag, ange exakta namnet på ett befintligt kundkort i Cirrus.

❗ Notera att du kan importera maximalt 3000 rader åt gången. Har du fler rader att importera så delar du upp filen i flera importfiler.