Exchange+
Vad är OAuth login och hur använder jag det?
Updated over a week ago

Sedan en tid tillbaka kräver vissa versioner av Microsoft Outlook inloggning via 2fa/MFA.

Har ni Office365 och vill använda er utav detta så går ni tillväga på följande sätt.

1. Har ni Cirrus 2. Kontakta oss via mail eller chatt för att beställa kopplingen så slår vi igång den. Detta är kostnadsfritt. När det är klart och vi bekräftat att kopplingen är igång, gå vidare till steget att sätta upp dina inställningar.

Såhär sätter du upp dina inställningar

1. Gå till Mitt Konto och välj fliken E-post.

2. Fyll i dina uppgifter under E-post. Har du redan fyllt i dessa gå till steg 3. ❗ Notera att utgående server ska vara ps.outlook.com 👇

3. I fältet 'utgående server' skriver du: ps.outlook.com

4. Under Typ av konto väljer du sedan 'Oauth' och klicka på Spara nere till höger.

5. Klicka på "Begär åtkomst".

6. Du får nu upp ett meddelande där du klickar på knappen "Authenticate".

7. När du klickar på den skickas du vidare till Microsoft för att välja konto. Välj ditt e-postkonto och klicka på Nästa.

8. Nu får du godkänna inloggningen i ditt konto. Klicka på Acceptera. Och så var det klart ✅