Artiklar
Hur använder man artiklar

Hur man använder artiklar i order/offerter

CustomerSuccessTeam avatar
Written by CustomerSuccessTeam
Updated over a week ago

Artiklar används i princip på samma sätt i både order och offert.

1. När du skapar en offert eller order så går du till fliken Offertrader eller Orderrader. Det funkar på samma sätt i både order och offert.

2. Klicka på +LÄGG TILL ARTIKEL och sök sedan fram den artikel du vill lägga order/offert på.

3. Innan du klickar på +LÄGG TILL så finns det lite information du kan ställa in.

• Beskrivning: Här finner du en beskrivning av artikeln. Du kan även fylla i mer information i denna rutan.

• Enhet: Här väljer du den enhet som passar in på artikeln

• Antal: Ange hur många av artikeln du lägger offert/order på

• Pris: Detta är priset du säljer artikeln för

• Inpris: Detta är priset du köpt in artikeln för

• Rabatt: Här kan du ange rabatt för artikeln

• Marginal: Här visas marginalen mellan priset och inköpspriset i procent.

• Totalt: Här visas det totala priset ikl. eventuell rabatt.

När du känner dig färdig med ovan information så klickar du på +LÄGG TILL

4. Nu kommer du se en sammanfattning längst ner på ordern/offerten:

5. När du tycker att allt ser bra ut så klickar du på Spara eller gå vidare för att lägga till mer information i offerten/ordern.