Sätt en kundbudget

Vad är en kundbudget och hur används den?

Updated over a week ago

Med hjälp av kundbudget kan du som säljchef sätta en årlig försäljningsbudget per kund och på så sätt få en skarpare målstyrning av dina säljare.

Hur går man då tillväga för att sätta upp en kundbudget? Här nedan visar vi hur 👇

Gå till Inställningar > Budget och välj fliken 'Kundkort'.

Uppe till höger hittar du en knapp för 'Lägg till ny'. Klicka där och i fältet 'Välj kundkort' söker du fram önskat företag. Välj vilket år du vill sätta budget för. Klicka på 'Spara' och öppna upp kunden i listan för att börja lägga in dina siffror.

Nu kan du fylla i din årsbudget för kunden.

Skriv i den fulla summan av din budget först. Sedan kan du välja att fördela ut den med antingen En jämn fördelning per månad eller att Indexfördela per månad.

Du har även valet att kopiera förra årets budget rakt av genom att välja Kopiera föregående år.

Eller om du vill basera din budget på era försäljningssiffror för just denna kund förra året. Välj då Hämta från försäljning XXXX.

Väl inne på kundkortet kan du nu följa kundens budget och resultat år för år 🙌