Upprepa en order

Skapa en återkommande order - perfekt för dig som jobbar med avtal och prenumerationer

Jennifer Meidell avatar
Written by Jennifer Meidell
Updated over a week ago

Du kan repetera en order med följande inställningar:

• Startdatum (när den första repeterade ordern ska skapas)

• Välj intervall som den ska repeteras - veckovis, månadsvis, kvartalsvis eller årsvis

• Hur många order ska göras
    (kom ihåg att ordinarie order redan är skapad, ska en order göras ex. 12 gånger så skriver du 11. Detta eftersom första ordern redan är skapad)

• Välj vilken orderstatus för samtliga ordrar

Hur gör man?

1. Börja med att skapa din ursprungsorder, den som ska repeteras framöver.

2. Klicka på trepunktsmenyn nere till höger i ordermodalen och välj "repetera order".

3. Ställ sedan in hur din order ska repeteras. Välj intervall, antal, status om taggar och faktafält ska följa med etc. Till höger ser du sedan en förhandsgranskning över när order kommer att skapas, samt en summering över det totala värdet.

Kom ihåg att sätta startdatumet det datum som du vill att dina order ska skapas på framöver. Ex. om du vill att alla ska skapas den 1:a i varje månad så sätter du den 1:a i nästkommande månad som startdatum.

4. Nu är dina repeterade order skapade!
Alla repeterade order hittar du sedan under fliken "kopplingar" på din ursprungsorder. Så du enkelt kan hitta dem (alla nya ordernummer till höger, ursprungsordern till vänster i bild). Besöker du istället en repeterad order så ser du kopplingen till ursprungsordern där.

OBS!
Denna funktion är rollstyrd. Det betyder att CRM-admin måste ge användare åtkomst till funktionen under fliken "Roller" i Inställningar i Cirrus.