Zapier och Cirrus CRM

Hur du kan nyttja Zapier för att skapa egna kopplingar till Cirrus CRM!

Jennifer Meidell avatar
Written by Jennifer Meidell
Updated over a week ago

Vad är Zapier?

Zapier är ett verktyg för automatisering. Det gör det möjligt för dig att koppla ihop appar du använder och Zapier hjälper dig att skicka information mellan dessa appar automatiskt. Du kan sätta upp flöden utan erfarenhet av utveckling.

Över 1500 appar är kopplade till Zapier idag. Bland annat: Slack, Gmail, Mailchimp, Intercom, Zendesk, Dropbox etc. Du kan se alla möjliga appar att ansluta till här!

Hur kommer jag igång?

För att sätta igång med Zapier behöver du:

1. Ett eget konto hos Zapier.

2. En inbjudan från oss att använda Cirrus i Zapier.

Maila oss på customercare@careofcrm.com eller skriv till oss i chatten i Cirrus så ordnar vi en inbjudan till dig 💌

Har du inte konto hos Zapier sen tidigare? Skaffa det här!✍️

Hur fungerar det?

När du jobbar med Zapier så skapar du så kallade Zaps. En zap innehåller ett automatiskt flöde med en rad händelser. Alla zaps behöver en trigger för att aktiveras. En trigger är när en specifik händelse sker i en av apparna och detta drar igång ett flöde som leder till en händelse i en annan app.

Vad kan man göra med Zapier?

Med Zapier kan du i stort sett sätta upp vilket flöde du vill. Men för att ge dig lite inspiration har vi satt upp ett exempel 😊

Vad vi vill åtstadkomma:

"Jag vill få en notis i Slack när en användare i Cirrus skapar upp ett nytt säljprojekt."

Steg 1.

Select which app you want to trigger the workflow and then select what the trigger should be.

Välj vilken app du vill ska trigga flödet och sedan väljer du vad själva triggern ska vara.

I det här exemplet väljer vi Cirrus Sales CRM (App) och Nytt säljprojekt (Trigger)

Steg 2.

Sen väljer vi vilken app vi vill att triggern ska skicka en händelse till.

I detta exempel väljer vi Slack (App) och Send Direct Message (Action)

Nu kan vi välja till vem meddelandet ska skickas, vad det ska säga etc.

Steg 3.

Nu kan du testa din nya zap!

Om allt är korrekt uppsatt borde du kunna se ett testmeddelande i Slack.

Grymt jobbat! 👍

Vill du göra din zap mer specifik kan du sätta upp flera villkor i den med hjälp av filter.

Till exempel:

När ett nytt säljprojekt är skapat "New opportunity is created" (Trigger) med status "Status won" (Filter) --> Skicka direktmeddelande: Send Direct Message (Action) i Slack (App) och skicka ett mail till säljchefen : "Send an email to the sales manager" (Action).