Google Synk
Så synkar du möten mellan Google Calendar och Cirrus CRM
CustomerSuccessTeam avatar
Written by CustomerSuccessTeam
Updated over a week ago

Synka aktiviteter från Cirrus till Google Calendar

Steg 1.

Boka en aktivitet av typen "Google Kalender" i Cirrus CRM då det är den aktivitetstypen som är kopplad mot Google Kalendern.

I nedan exempel har jag skapat en aktivitet den 8 oktober med kunden Frida på kundkortet "Fridas Kundkort". En mötesinbjudan med texten som står i fältet "Beskrivning" kommer att skickas till Frida så snart jag trycker på knappen "Fortsätt" nere till höger.

Var därför noga med att byta ut standardtexten som visas i bild till något mer passande för ert möte, förslagsvis agendan för mötet 😊

Steg 2.

Mötet syns i Google Kalendern och skickas som en inbjudan till mottagaren

En ny kalender dyker upp i din Google Calendar som heter ditt namn + Google Kalender.
Denna kalender är den som är kopplad till ditt cirrus konto, se till att alltid lägga dina möten i denna kalender om du vill att de ska synkas till Cirrus.

Vi ser nu också mötet som har lästs in och min mottagare (Kontaktperson i Cirrus) har fått en inbjudan till sin kalender.

Synka möten från Google Calendar till Cirrus

Det är så enkelt som att varje möte du skapar i den Google calendar som är kopplad till Cirrus automatiskt synkas över till din Cirrus kalender. Utan att du behöver göra något mer än att skapa själva mötet och bjuda in deltagare. Baserat på kontaktpersonens e-post så synkas mötet mot rätt kundkort i Cirrus.

När mailet är synkat får du en pop-up med en bekräftelse på vilket kundkort du hittar mailet i Cirrus så att du kan kontrollera att det hamnat rätt.