Abonnemang
Video - Konfigurera abonnemang

Gör grundinställningar för funktionen Abonnemang

Updated over a week ago

Kika på vår snabba videogenomgång eller följ stegen nedan för att aktivera tillvalet 🎉

Aktivera tillvalet

För att koppla på Abonnemang behöver tillvalet först aktiveras i Inställningar > Tillval.

ℹ️ Är du administratör för ert Cirrus men saknar tillgång till ovan sida så skriv en rad i chatten så löser vi det.

Unika inställningar

När tillvalet är aktiverat så kan du gå in på inställningssidan för Abonnemang och göra de första inställningarna.
Ansvarig: Välj vem som ska ta emot mail gällande abonnemangsuppdateringar.

Ordertyp: Vilken ordertyp ska alla abonnemang ha. En unik ordertyp gör det möjligt att göra enskilda analyser av Abonnemang mot ordinarie ordrar i Försäljningsanalysen.

Kategorier

Abonnemang har en rad egna kategorier att gå igenom.

Period: Vilka abonnemangsperioder ni erbjuder kan ställas in här.

Förskott: Om betalning ska ske i förskott.

Förnyelsetid/Uppsägningstid: När behöver abonnemanget sägas upp för att inte gå in i en ny period/förlängning per automatik.

Uppsägningsorsak: Lägg in orsaker för uppsägning för att kunna följa upp på dessa.

Uppsägningssätt: Kom uppsägningen in via post, mail eller kanske telefon?

❗ Tips! Du kan lägga in vilka perioder du vill i Periode och Förnyelsetid. Notera att värdet i Meta för Period alltid är satt i månader och värdet i Meta för Förnyelsetid är satt i antal dagar.