Inställningar
Adminpanel - Mängdförteckning

I denna artikel förklarar vi de inställningar som är relevanta för Mängdförteckningarna i ditt projekt.

Diagona AB avatar
Skrivet av Diagona AB
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Mängdförteckning

Under fliken Mängdförteckning i admin-panelen läser du in de relevanta mängdförteckningarna för projektet.

Genom att trycka på + knappen uppe i högra hörnet påbörjar du inläsningsprocessen.

Här anger du namn på MF:en och vilken AMA-version det är för respektive utgåva. Dessa inställningar styr snabblänkarna som kommer att synas på koderna i modulen Mängdförteckning.

I nästa steg läser du in mängdförteckningen.

Har du köpt tjänsten av oss för att skapa inläsningsfilen bläddrar du till den excelfil som du erhållit och läser in den. Om du har för avsikt att skapa inläsningsfilen själv kan du ladda ner en mall från denna sida där du enkelt följer samma struktur.

När du har gjort inläsningen kommer en kontraktssumma att dyka upp i nedre högra hörnet, dubbelkolla så att det stämmer innan du trycker på spara.

Knappen "Starta MF" som syns högst upp på sidan Mängdförteckning inom admin-panelen startar MF:en. Detta innebär att alla ändringar som görs kommer att spåras, t.ex. kommer alla tillkommande koder att bli gulmarkerade och klassificerade som ÄTA-koder. MF:en startas automatiskt då en uttagsprocess initieras men det kan finnas anledning att starta MF:en innan en uttagsprocess påbörjas. Det kan vara ett scenario där man har skrivit på kontraktet och redan då ser att det saknas koder i MF:en och vill lägga till dessa som ÄTA-koder innan en uttagsprocess har initierats.