Inställningar
Adminpanel - Användare

I denna artikel förklarar vi de inställningar som är relevanta för Användarna i ditt projekt.

Diagona AB avatar
Skrivet av Diagona AB
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Respektive part (Beställare/Entreprenör) bjuder in och administrerar sina egna användare.

1. Tilldela Projektanvändare

1. Här bjuder man in ytterligare användare i projektet.

2. Inbjudningar

1. Här ser du pågående inbjudningar till de användare som fortfarande inte har accepterat inbjudan.

3. Hantera behörigheter

1. För att hantera behörigheter på användarna kan man antingen klicka i flera användare i användarlistan och sedan klicka på knappen "Hantera Behörigheter"

alt. klicka på hänglåset på respektive rad för användaren.

När du har klickat in dig på sidan där du anger behörigheter och roller för användarna finns det tre avsnitt där du behöver ange behörigheter, Grundläggande, Mängdförteckning och Team.

Grundläggande

Här anges grundläggande behörigheter för projektet samt roll i arbetsflödet för ÄTA-hanteringen.

Kom ihåg att ange roller för arbetsflödet vid ÄTA-hanteringen (löpande räkning) och Uttag på koder. De styr behörigheten för vad du ska kunna granska på de olika stegen i arbetsflödet.

Knapparna högst upp med en "checkmark" dvs Admin, Ekonomi, Projektledare och Mängdkontrollant är fördefinierade behörighetsprofiler för de olika projektrollerna.

Mängdförteckning

Här anges behörigheter för mängdförteckningarna.

Om du har flera mängdförteckningar i ett projekt kom ihåg att ange behörigheter för varje mängdförteckning enskilt. Efter att du har angett behörigheten för en MF, tryck spara och välj sedan den andra MF:en i "dropdown-listan" och fortsätt ange behörigheterna. Här kan du alltså styra om vissa användare bara ska ha tillgång till en viss mängdförteckning eller alla mängdförteckningar.

Kom ihåg att ange vilken roll användare ska ha i arbetsflödet för uttag på koderna. I bilden ovan ser vi beställarens olika alternativ för roller, Delgranskning och Slutgranskning. Slutgranskning är högst i hierarkin, användare som har denna roll har automatiskt behörighet att delgranska.

Team

Alla användare som läggs till i ett projekt ingår i ett team som heter "Default Team". Teamen styr vilken kanban-tavla / uppgiftstavla du kommer att se när du går in på sidan för Team Boards i appen. Entreprenör och Beställare ser inte varandras uppgiftstavlor. Teamen är "interna".