Eftermarknadsservice
Hur man återställer iPhone/iPad med DFU (Device Firmware Update) . Så här gör du
Hur man återställer iPhone/iPad med DFU (Device Firmware Update) . Så här gör du

Min enhet har ett problem som kan lösas med en återställning, hur gör jag det?

L'équipe Certideal avatar
Skrivet av L'équipe Certideal
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Innan du inleder ett returförfarande för något av dessa problem bör du därför först prova den här lösningen.

Oavsett vilken modell av iPhone du har rekommenderar vi att du gör en kopia av dina data i iTunes eller iCloud innan du påbörjar en återställning, eftersom alla data då raderas.

Så här gör du:

1. Se till att din Mac är uppdaterad. Om du använder iTunes ska du se till att du har den senaste versionen installerad.

2. På en Mac med macOS Catalina öppnar du Finder.

Öppna iTunes på en Mac med macOS Mojave eller tidigare, eller på en PC.

Om iTunes redan är öppet stänger du det och öppnar det igen.

3. Håll enheten ansluten och vänta tills skärmen för återställningsläget visas:

Så här ska du gå till väga:

iPad-modeller utan hemknapp: Tryck snabbt på och släpp volym upp-tangenten. Tryck snabbt på och släpp nedre volymknappen. Håll ned den övre knappen tills enheten börjar starta om. Fortsätt att hålla in den övre knappen tills enheten går in i återställningsläget.

iPhone 8 eller senare modeller: Tryck snabbt på och släpp upp volymknappen. Tryck snabbt på och släpp nedre volymknappen. Håll sedan ned sidoknappen tills du ser skärmen för återställningsläget.

iPhone 7, iPhone 7 Plus och iPod touch (7:e generationen): Håll ner knappen Volym upp (eller sidoknappen) och knappen Volym ner samtidigt. Fortsätt att hålla dem nedtryckta tills du ser skärmen Återställningsläge.

iPad med hemknapp, iPhone 6s eller tidigare och iPod touch (6:e generationen) eller tidigare: Håll hemknappen och toppknappen (eller sidoknappen) intryckta samtidigt. Fortsätt att hålla dem nedtryckta tills skärmen för återställningsläget visas.

4. Leta upp enheten på datorn.

När du ser alternativen Återställ eller Uppdatera väljer du Uppdatera. Datorn kommer att försöka installera om programvaran utan att radera några data. Vänta tills datorn har laddat ner programvaran för din enhet. Om nedladdningen tar längre än 15 minuter och enheten lämnar skärmen för återställningsläge, vänta tills nedladdningen är klar och upprepa steg 3.

5: När uppdateringen eller återställningen är klar konfigurerar du enheten.

Vi hoppas att den här proceduren löser ditt problem, i så fall kommer vi att öppna en procedur för att diagnostisera din enhet.

Återlämningsförfarandet...

För att öppna ett returförfarande, se vår särskilda artikel.