Eftermarknadsservice
Frågor om hur jag slår på min smartphone

Vad ska jag göra om skärmen på min iPhone eller iPad är frusen, inte reagerar på beröring eller fryser när jag slår på den.

L'équipe Certideal avatar
Skrivet av L'équipe Certideal
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Innan du påbörjar återlämningsförfarandet:

Vi föreslår en procedur som du kan utföra hemma och som kan lösa problemet direkt.

1. Kontrollera att problemet inte beror på laddaren genom att försöka ladda smarttelefonen med en annan laddare.

2. Kontrollera att det inte finns damm i laddningskontakten som hindrar kontakt med laddaren. Titta på den här videon för att se hur du gör detta.

3. Tvinga enheten att starta om genom att följa nästa steg.

Om de två första stegen inte har haft önskad effekt och skärmen är svart eller frusen kan du behöva tvinga omstart av enheten. En tvångsgenomstart initialiserar inte enhetens innehåll. Du kan tvinga fram en omstart av enheten även om skärmen är svart eller om tangenterna inte svarar.

Gör så här:

• iPad-modeller utan hemknapp: Tryck snabbt på och släpp volym upp-tangenten. Tryck snabbt på och släpp nedre volymknappen. Håll sedan ned strömknappen tills enheten startas om.

• iPhone 8 eller senare modeller: Tryck snabbt på och släpp upp volymknappen. Tryck snabbt på och släpp nedre volymknappen. Håll sedan ned sidoknappen tills Apple-logotypen visas.

• iPhone 7, iPhone 7 Plus och iPod touch (7:e generationen): Håll ned knappen för volym upp (eller sidoknappen) och knappen för volym ned samtidigt tills du ser Apple-logotypen.

• iPad med hemknapp, iPhone 6s eller tidigare och iPod touch (6:e generationen) eller tidigare: Håll ned hemknappen och toppknappen (eller sidoknappen) samtidigt tills Apple-logotypen visas.

Om problemet kvarstår, inleda ett returförfarande.

Om du vill inleda ett returförfarande hänvisar vi till vår särskilda artikel.