Nej, Clevers elektriker skal stå for installationen af ladeboksen, og som udgangspunkt også for forberedelsen af elinstallationen. Ellers kan vi ikke sikre os, at installationen lever op til vores høje sikkerhedskrav, og at vi kan garantere for den.

Hvis du er i gang med en større restaurering eller nybygning af dit hus, kan din egen elektriker dog lave de forberedende installationer i forbindelse med resten af elarbejdet.

Hvis du vælger den løsning, skal den dog leve op til visse krav. Så er vi nemlig sikre på, at sikkerheden er i orden, når du lader din bil hjemme.

De tekniske krav til din installation er:

• Kablet skal være et 90-graders, 5x4 mm2 PVC eller XLPE-kabel til en 11 kWh-installation (16 ampere), og der skal være ført nok kabel frem, til at vores elektriker selv kan forkorte det, når han installerer ladeboksen.
  • Er kablet længere end 35 meter, målt fra din eltavle og ud til placeringen af ladeboksen, så skal du op i et 5x6mm2 kabel.
  • Har du bestilt en TwinPower-løsning, skal kablet være et 90-graders kabel og minimum 5x6mm2, uanset hvor langt det er.
  • Kablet fra eltavlen tilladeboksen må ikke forsyne andet end ladeboksen – fx andre stikkontakter, lyskilder eller hårde hvidevarer.
  • Der skal være opsat enRCD 30 mA (type A) plus 16A sikring eller et 16A kombirelæ foran kablet.
  • Har du bestilt en TwinPower-løsning, skal der være opsat en RCD 30 mA (type A) og 20A sikring eller 20A kombirelæ foran kablet.

Vær opmærksom på, at selvom du har fået din elektriker til at foretage ovenstående, kan vores elektriker under sit besøg vurdere, at installationen ikke kan benyttes af sikkerhedsmæssige årsager. Vores elektriker vil i så fald køre igen og efterfølgende sende dig et uforpligtende tilbud på en ny installation. Du vil blive faktureret 1.495 kr. for elektrikerens første besøg.