Nej, vi kan ikke give adgang til, at tredjepart kan styre vores ladebokse.

Det er der to grunde til:

1. Dine fordele og services

2. Dine data og sikkerhed

Fordele og services

En ladeboks er koblet til et driftssystem, som er det system, der gør det muligt at kommunikere med og styre ladeboksen, fx starte og stoppe opladninger. Dit elselskab vil have Clever-ladeboksen koblet op til deres driftssystem.

Problemet er, at Clever-ladeboksen kun kan oprette forbindelse til ét driftssystem, og den opretter forbindelse til det driftssystem, som den er indstillet til.

Clevers ladeboks er indstillet til at oprette forbindelse til Clevers driftssystem. Og fordi det er ladeboksen, der opretter forbindelse til systemet – og ikke omvendt – kræver det en omkodning af boksen, før den kan oprette forbindelse til et andet driftssystem.

Clevers driftssystem gør det muligt for os at tilbyde de fordele og services, vi har.

Bl.a. kan vi fejlsøge din boks, hvis du oplever problemer, og installere softwareopdateringer, der lukker sikkerhedshuller og giver ladeboksen nye funktioner. Det er også gennem driftssystemet, at vi får oplysninger om ladeboksens elforbrug samt de opladninger, der sker gennem ladeboksen.

Hvis ikke vi har adgang til ladeboksen, kan vi altså ikke tilbagebetale ladeboksens strømforbrug brugt på opladning.

Dine data og sikkerhed

Vores kunders datasikkerhed er helt afgørende for os. Ligesom din elmåler kan kommunikere om dit elforbrug på en sikret kommunikationslinje, skal ladeboksens kommunikation også ske sikkert. Data om dit ladeforbrug kan fx afsløre, hvornår du ikke er hjemme. Det ønsker vi ikke at lade andre få adgang til.

Intelligent start/stop er på vej

Når det er sagt, forstår vi fuldt ud ønsket om intelligent styring af opladningen. Det er et enormt vigtigt værktøj til at sikre bedre udnyttelse af det danske elnet og den grønne strøm, til gavn og glæde for os alle. Derfor arbejder Clever målrettet på netop at tilbyde vores kunder intelligent styring af opladningen, og vi regner med, at det allerede sker i løbet af 2021.