Intelligent opladning betyder kort sagt, at Clever styrer opladningen på de tusindvis af Clever-ladebokse, der hænger hjemme hos danskerne.

Når du kommer hjem og sætter bilen til ladeboksen, udskydes opladningen automatisk til senere på aftenen, hvor de fleste af os bruger mindre strøm. På den måde lader din bil, når der er god kapacitet i elnettet. For selvom vi hver især kan gøre vores for at lade smartere, batter det først, når vi er mange, der gør det på samme tid. Det sørger vi for.

Det bedste af det hele er, at intelligent opladning er en forandring, du slet ikke mærker: Du sætter blot din bil til opladning, som du plejer. Så starter ladeboksen selv opladningen ud på aftenen, når det er smartest.

Intelligent opladning er inkluderet i dit Clever-abonnement, når du har en hjemmeladeboks fra Clever. Du skal bare selv aktivere det i Clevers app.

Hvad får jeg som kunde ud af intelligent opladning?

Med intelligent opladning udskydes opladningen automatisk til de sene timer, hvor Danmark bruger mindre strøm. På den måde lader din bil, når der er god kapacitet i elnettet og større sandsynlighed for, at strømmen kommer fra vedvarende energikilder. Det er til nytte og gavn for os alle, og du behøver ikke gøre andet end at tilslutte din bil til ladeboksen, når du kommer hjem.

Intelligent opladning kan også give dig en økonomisk fordel. Hvis du har (eller skifter til) et timebaseret strømprodukt, betaler du typisk mindre for strømmen om natten. Og fordi Clevers tilbagebetalingssats er sat ud fra den gennemsnitlige strømpris, kan intelligent opladning give gevinst på tilbagebetalingen.

Hvordan får jeg intelligent opladning?

For at få intelligent opladning på den Clever-ladeboks, som du har derhjemme, skal du selv aktivere det i Clevers app. Husk at logge ind med samme e-mailadresse, som den dit Clever-abonnement er oprettet i.

Læs mere om intelligent opladning her.