Moneybird - Exact Online koppeling

Inhoudsopgave:

1. Inleiding

2. Functionaliteiten van de koppeling

3. Inrichting Moneybird

4. Inrichting Exact Online

5. Configuratie van de koppeling

6. De koppeling wijzigen

7. Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Inleiding

Deze handleiding is bedoeld om u te helpen bij het koppelen van uw Moneybird administratie naar uw ExactOnline administratie. We hebben stapsgewijs benoemd wat er moet gebeuren om de koppeling goed te laten werken voor u en uw relaties.

2. Functionaliteiten van de koppeling

Facturen vanuit Moneybird worden overgeheveld als verkoopboekingen in ExactOnline. U bepaalt zelf of u alleen verzonden facturen of alle facturen periodiek overgeheveld wilt hebben. Wij synchroniseren iedere 15 minuten dus u bent altijd bij met uw verkoopboekingen in ExactOnline.
Daarnaast kunt u er voor kiezen om de betaalstatus van ExactOnline boekingen terug naar Moneybird te sturen. De factuur in Moneybird wordt dan dus automatisch op betaald gezet zodra de betaling in EOL is geregistreerd.

3. Inrichting Moneybird

• Klantnummers Moneybird moeten overeenkomen met debiteur nummers in ExactOnline. Indien dit niet het geval is, worden onder de klantnummers uit Moneybird nieuwe debiteuren in ExactOnline aangemaakt.

LET OP: klantnummers moeten numeriek zijn (dus geen letters in het klantnummer)

• Als u gebruik wilt maken van specifieke grootboekrekeningen, kunt u deze instellen in Moneybird. In Moneybird kan aan een categorie een code (grootboekrekening) worden toegevoegd. Bij het configureren van de koppeling kunt u aangeven of deze codes gebruikt moeten worden.

• Deze grootboekrekeningen dienen ook in ExactOnline beschikbaar te zijn.

• Voor accountants: zorg dat u in het Moneybird account van uw relatie bent toegevoegd als ‘Eigenaar’.

4. Inrichting ExactOnline

Klantnummers in Moneybird moeten overeenkomen met debiteur nummers in ExactOnline. Indien dit niet het geval is, worden onder de klantnummers uit MoneyBird nieuwe debiteuren in ExactOnline aangemaakt.

LET OP:

Zorg dat de Moneybird klantnummers niet in de range liggen van ExactOnline crediteurnummers.

5. Configuratie van de koppeling

Stap 1: Ga naar Combidesk.com en maak een account aan. Klik hier om direct naar de koppeling te gaan. Klik op de oranje knop 'Installeren'.

Stap 2: verbind je Moneybird account

Klik op de oranje knop 'Verbind je Moneybird Account' en ‘Vraag goedkeuring aan Moneybird’.

Selecteer de juiste administratie en klik op ‘Toestaan’.

Klik op volgende stap:

Stap 3: verbind je ExactOnline account

Klik op 'Vraag goedkeuring aan ExactOnline'.

Je wordt nu naar je ExactOnline omgeving gebracht en we vragen je om je Gebruikersnaam en Wachtwoord in te geven. Klik op 'Login'.

Wil je betaalstatussen synchroniseren? Dit is een betaalde

Nummering boekstukken
Wil je de factuurnummers uit Moneybird gebruiken in de nummering van je boekstukken? Of wil je boekstuknummers in ExactOnline genereren?

6. De koppeling wijzigen

• Wilt u wijzigingen aanbrengen in de koppeling dan kunt u op het dashboard de koppeling bewerken door rechtsonder op het potloodje te klikken.