Je omgeving instellen

In dit onderdeel lees je hoe je de basis van je omgeving kunt instellen, zodat je goed van start kunt gaan.

Support Crafter avatar
Geschreven door Support Crafter
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om in het instellingen-menu te komen klik je in de menubalk op je naam (in de rechter bovenhoek), klik vervolgens op instellingen.

Bedrijfsgegevens

Klik op het menu Bedrijfsgegevens. Hier vind je een aantal tabbladen waarmee je je omgeving kunt instellen. Op het eerste tabblad kun je je adresgegevens invullen en een bedrijfslogo toevoegen, die bovenaan je werkbonnen, offertes en facturen worden geplaatst.

Gebruikersaccounts toevoegen

Ga in het instellingen-menu naar Gebruikersaccounts. Klik vervolgens op Toevoegen. In de popup die nu verschijnt kun je gebruikersaccounts toevoegen:

Kies het gewenste gebruikersprofiel. Kies hier voor kantoorgebruiker als je een account wil aanmaken voor iemand die op het kantoorprogramma (dashboard) moet kunnen inloggen. Voor de gebruiker die op de app moet kunnen inloggen en/of die je moet kunnen inplannen in de agenda, kies je voor buitendienstmedewerker.

Vervolgens vul je een e-mail adres en wachtwoord in. Dit zijn de logingegevens van de gebruiker. Vul ook een voor- en achternaam in. Klik vervolgens op Opslaan. Je gebruiker is nu toegevoegd.

Functies aan- en uitzetten

Het Crafter Dashboard heeft een modulaire opbouw. Dit betekent dat je zelf functies en modules aan- of uit kunt zetten. Als je iets uit zet zul je niets meer van deze functie zien.

Ga naar het functies-menu in de instellingen om de functies en modules aan- of uit te zetten.

Afhankelijk van het soort pakket kunnen bepaalde functies vergrendeld zijn die je niet kunt aanzetten. Om deze alsnog aan te kunnen zetten heb je wellicht een upgrade naar een hoger pakket nodig.

Artikelen lijst

Als je klikt op het Artikelen menu wordt de artikelen lijst getoond. Aan deze lijst kun je al je artikelen, materialen en producten toevoegen, die je vervolgens op de werkbon, offerte of factuur kunt selecteren.

Klik op Toevoegen. Geef het materiaal een naam en eventueel een artikel nummer. Voer bij eenheid de meeteenheid van het in te vullen aantal in, bijvoorbeeld stuks, kg, m1, m2, m3, etc.

Je huidige data en gegevens importeren

Optioneel kun je je bestaande data, zoals een klanten-, adres- of materiaal lijst in een keer importeren, wat je een hoop tijd bespaart. Dit werkt als volgt:

Maak een Excel-lijst en vul daarin de gegevens die je wil importeren. Vul per kolom de data van de gewenste gegevens in, dus bijvoorbeeld in kolom A je klantnaam, kolom B de straat van het adres, etc.

Ga binnen het instellingen-menu naar Importeer data, en sleep je excel-lijst naar het witte vlak waarin je een bestand kunt selecteren. Vervolgens zie je dat de weergave verandert en dat er een voorbeeld wordt getoond van de gegevens die je wil importeren.

Per kolom kies je nu wat de gegevens zijn die zich in deze kolom bevinden. Op deze manier bepaal je zelf welke gegevens in welk veld in Crafter terecht zullen komen. Als je een veld wil overslaan hoe je hier niets te selecteren.

Beschikt de eerste rij over de namen van de kolommen? Vink dan het vinkje aan zodat het systeem weet dat deze regel niet moet worden geïmporteerd.

Klik nu op Importeren. Je lijst met gegevens zal nu geïmporteerd worden.