Online planning
Veelgestelde vragen
De planning naar jouw wens instellen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om de planning naar jouw wens in te stellen, ga dan naar Instellingen > Klik op het Bedrijfsgegevens menu > Open het tabblad Planning. Je ziet het volgende scherm:

Dagen instellen
Selecteer de dagen die je wil weergeven in de planning.

Standaard start- en eindtijd
Met deze velden geef je aan welke tijden worden getoond in de planning. Geef hier alleen hele getallen op, dus bijvoorbeeld van 7 tot 17.

Tekst in agenda items
Hier kun je kiezen wat je wil weergeven in de agenda items in de planning, bijvoorbeeld het adres van de werklocatie of de naam van de klant, etc.

Klik nadat je iets gewijzigd hebt op de Opslaan-knop, rechtsboven aan het scherm.

Plannen met Materieel
Additioneel kun je in Crafter ook materieel plannen. Dit wordt gebruikt om bijvoorbeeld grote machines of voertuigen, die eenmaal kunnen worden ingezet, in te plannen. Om deze functie aan te zetten ga je naar Instellingen > Klik op het Functies-menu > Zet onder het kopje 'Planning' de functie 'Materieel plannen' aan:

Als je de materieel planning aan zet, wordt de planning in tweeën gedeeld je buitendienst medewerkers en voor het materieel. Je kunt te plannen materieel toevoegen in het Materieel-tabblad in het Stamgegevens-menu.

Plangroepen
Als je met meerdere teams in één planning werkt, kun je overzicht behouden door te werken met groepen. Rechtsboven de planning bevindt zich de filterknop waarmee je de groep(en) kunt kiezen die je in de planning wil weergeven. Je kunt meerdere groepen tegelijk weergeven.

Een voorbeeld van groepen zijn: Hoofdmonteurs, Bijmonteurs, of: Vestiging Gouda, Vestiging Amsterdam, of: Eigen monteurs, Onderaannemers, etc.

Je kunt op twee manieren groepen toevoegen:

1. Via Instellingen > Gebruikersaccounts > Tabblad Groepen. Hier kun je aan één groep meerdere gebruikersaccounts toevoegen.

2. Via Instellingen > Gebruikersaccounts > Gebruiker aanklikken die je wil bewerken > In de popup die opent kun je per gebruiker aangeven in welke groep deze zit.